Ако искате да направите страхотен масаж на половинката си или

...
Ако искате да направите страхотен масаж на половинката си или
Коментари Харесай

Тайните на перфектния масаж

Ако желаете да извършите страховит масаж на половинката си или на някой непосредствен, тази публикация е тъкмо за вас. Едва ли има нещо по-приятно от релаксиращ масаж. За да извършите добър масаж, който в действителност да помогне на индивида да се отпусне, би трябвало да следвате някои правила. Ето кои са те...

1. Създайте релаксираща атмосфера

 Тайните на съвършения масаж pixabay


Премахнете всички телефони и всичко останало, което може да наруши спокойствието на колегата ви. Подгответе мястото, което ще бъде комфортно за вас и вашия сътрудник. Тиха музика, свещи, масажно масло и няколко топли кърпи ще бъдат задоволителни. Ще ви трябват кърпи за покриване на зоните, които към този момент сте масажирали.

2. Започнете с краката

 Тайните на съвършения масаж pixabay


Нашите крайници безусловно натрупват напрежение, тъй че, когато масажирате краката, упражнявайте напън върху цялата повърхнина, само че не натискайте прекалено много.
След това се преместете на задната повърхнина на крайници с кръгови придвижвания, като избягвате региона под коляното. Когато приключите с единия крайник, покрийте го с забрадка и започнете да вършиме същото с другия.

3. Масажирайте гърба, раменете и врата

 Тайните на съвършения масаж pixabay


След краката, започнете с кръста. Не забравяйте, че е неразрешено да упражнявате напън върху тази област. Леко масажирайте мускулите и продължете по гръбначния дирек от двете страни с леки придвижвания, като държите дланите си перпендикулярно една на друга. След това можете да масажирате целия тил и раменете, като упражнявате напън с пръстите си.

Докато масажирате раменете и врата, упражнявайте по-голям напън, като че ли сте вмъкнали палците в мускулите. Но не прекалявайте, несъмнено.

4. Обърнете внимание и на ръцете

 Тайните на съвършения масаж pixabay


Поставете ръката на индивида, който масажирате върху гърба му и я масажирайте, като упражнявате напън върху цялата повърхнина на ръката. Не забравяйте за мускулите на предмишницата. Вашите придвижвания би трябвало да са гладки, само че мощни. След това масажирайте дланите с кръгови придвижвания и не забравяйте да масажирате всеки пръст по настрана.

5. Накрая масажирайте главата

 Тайните на съвършения масаж pixabay


Помолете колегата си да легне по тил и завийте цялото му тяло с кърпи. Използвайте палците си, с цел да масажирате леко главата. Масажирайте слепоочията, както и гънките зад ушите. Поставете дланите си на лицето на колегата си, тъй че вашите палци да могат да масажират челото, веждите и зоната сред веждите.

Няколко трика:

Преди да започнете масажа, разтрийте масажното олио в ръцете си, вместо да го изсипвате непосредствено върху тялото на колегата.

В множеството обстановки използвайте дланите си. Само на гърба можете да прилагате повече напън с пръстите си.

Не натискайте кокалите, масажирайте единствено мускулите.

Не бързайте.

Отделете задоволително внимание на всяка зона.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР