Ако искате да бъдете харесвани, се пригответе да правите компромиси

...
Ако искате да бъдете харесвани, се пригответе да правите компромиси
Коментари Харесай

Как да разберете, че някой не ви харесва и не трябва да си губите времето с него

" Ако желаете да бъдете харесвани, се пригответе да вършиме взаимни отстъпки постоянно и с всичко и най-после да не получите нищо ", е споделила първата жена министър-председател на Англия, а точно Маргарет Тачър.

Напълно обикновено е да не харесваме някого или той нас. Няма по какъв начин да имаме безчет другарства и съвършени връзки, в което няма нищо неприятно. Ако въпреки всичко не сте доста сигурни дали даден човек ви харесва, или не и не можете да го попитате непосредствено, ето няколко съвета, които ще ви оказват помощ. Обърнете мощно внимание на метода, по който ви приказва, неговите жестове и по какъв начин се държи.

1. Почесва се по врата

Ако индивида против вас се почесва постоянно по врата, по време на диалога ви, това постоянно е знак, че не е сигурен или се съмнява в това, което казвате. В друга обстановка този вид държание може да бъде и знак за флирт, само че когато казусът не е подобен, обърнете внимание. Освен това, в случай че събеседникът ви честo подвига раменете си, скривайки по някакъв метод врата си, това скрито значи, че не е склонен с вас или не ви споделя цялата истина.

Виж още:

2. Свива устни

Ако в диалог видите събеседника си да свива устни, това нормално е знак, че нещо не е наред и се усеща неловко в компанията ви. Но това също може да значи, че не харесва тематиката или въпроса, който обсъждате. Опитайте да промените тематиката и още веднъж погледнете устата му. При някои хора прехапването или свиването на устни е метод, който употребяват да се успокоят, в случай че се усещат разтревожени за нещо.

3. Спазва отдалеченост

Ако направи крачка обратно, до момента в който приказва с вас, това може да значи, че индивидът против вас желае да съблюдава някаква физическа или прочувствена отдалеченост. В този случай това евентуално значи, че се усеща неловко. Не приказваме за персонално пространство, от което всички се нуждаем - само че можете да усетите, когато някой съзнателно стои на огромна отдалеченост. 

4. Използва подправена усмивка

Можете ли да разпознаете подправената усмивка? Обърнете внимание на ъглите на устните и бръчките към очите. Истинската усмивка включва доста лицеви мускули. Така че, когато някой в действителност се смее на шегата ви, можете да видите линии към очите му. Фалшивите усмивки не включват толкоз доста мускули и наподобяват напрегнати и принудени.

Виж още:

5. Не те гледат в очите

Липсата на контакт с очите сигурно е неприятен знак при диалог с някого. Това може да значи, че събеседникът ви не се интересува толкоз от диалога с вас или че връзката ви не е толкоз същинска, колкото сте си мислили. Освен това може и да не е откровен, тъй като избягването на контакт с очите е знак, че криеш нещо.

Виж още:

Изображение: iStock Photos

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР