Ако искаме силна и независима телевизия, тя трябва да е

...
Ако искаме силна и независима телевизия, тя трябва да е
Коментари Харесай

Емил Кошлуков: Ако искаме силна телевизия, тя трябва да е и финансово обезпечена

Ако желаеме мощна и самостоятелна телевизия, тя би трябвало да е и финансово обезпечена. С парите, които Българска национална телевизия получава сега, не можем да вършим стратегия. В пъти по-зле сме от комерсиалните малките екрани. Това съобщи в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков. По думите му при заплатите в малкия екран, повода хората да остават да работят в Българска национална телевизия не е разумна - а магична.

" Безкрайно съм длъжен на всеки един - знам при какви условия работим, знам какви са заплатите и съм доста горделив, че тези хора всеки ден основават телевизия ", сподели генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.

По думите му 60 години не се навършват елементарно, само че Българска национална телевизия продължава да бъде знак и марка на качество, на обективност.
Емил Кошлуков, общоприет шеф на Българска национална телевизия: Със сигурност в този момент на пазара конкуренцията е жестока. Днес ситуацията на Българска национална телевизия е доста по-тежко и се надявам с общи старания на всички сътрудници да си върнем това първо място, което по завещание ни се пада. Ние сме били първи и би трябвало да бъдем първи.
По отношение на визията на малкия екран Кошлуков сподели, че има програмни ниши, които не са запълнени - нямаме младежко предаване, нямаме просветително предаване, имаме профилирани групи в публиката, които имат потребности, нужни са надписи на филмите и така нататък
Емил Кошлуков, общоприет шеф на Българска национална телевизия: Знам програмните ни дупки, знам площада за напредък, има предаване, които могат да станат още по-добри. Със сигурност можем да пуснем нова продукция. Развлекателните ни излъчвания се губят, евентуално ни би трябвало повече документалистика, за просвета, нямаме филми за известните хора. Трябва да имаме излъчвания за българите по света, би трябвало някой да пази тази еднаквост. Ще създадем предаване за модерни създатели в музиката.
За методите на финансиране на малкия екран Кошлуков съобщи:
Емил Кошлуков, общоприет шеф на Българска национална телевизия: Всички българи би трябвало да разберем, че в случай че желаеме мощна и самостоятелна телевизия, тя би трябвало да е и финансово самостоятелна, обезпечена. С тези пари ние не можем да вършим стратегия. Ние сме в пъти по-зле от комерсиалните малките екрани. Ако желаеме да сме справедливи, почтени и правила, би трябвало да знаем, че имаме парите да вършим телевизия, без значение от всичко. Дали ще е % от бюджета. Но знаеш какъв брой получаваш.
Българска национална телевизия заплаща над 6 млн. на година за разпространяване, с цел да може 4 %, които нямат кабели, да гледат с антена БНТ2.

Кошлуков съобщи, че е написал писма до бюджетната комисия, до Комисията по медии и просвета, до Съвет за електронни медии, че смъква двата канала БНТ2 и БНТ3 от мултиплекса. Те ще продължат да се излъчват по кабел, като по този начин малкия екран ще спести над 5 млн. на година.

Генералният шеф на Българска национална телевизия акцентира още, че в Българска национална телевизия работят доста положителни експерти, само че повода да са тук " не е разумна - тя е магична ".
Емил Кошлуков, общоприет шеф на Българска национална телевизия: Това е магия. Тези, които седят, всички те не седят за пари, те седят ирационално. Заради някакви страсти - преданост към Българска национална телевизия, остаряла история, марка, знак, морал, авторитет да работиш за социална телевизия. Следващите 5-10 години ние ще загубим фрагменти, ние ще вземем посредствени, незабавно би трябвало да се вдигнат заплатите. Заплатите са най-големият проблем.Нашите вести са най-достоверните, от всички изследвания на нас ни имат вяра три пъти повече в сравнение с другите. Имаме излъчвания, които хората почитат и обичат, тъй като няма да ги видите на никое място - няма да видите продукция за вяра, за българска история, за селско стопанство, тъй като те не са забавни за комерсиалните малките екрани. Ние имам социална задача.
По думите на Кошлуков Българска национална телевизия е дала отговор на въпроса каква социална телевизия е, само че не го извършва до дъно, тъй като имаме потребност от финансиране. Не става с трохи, сподели Емил Кошлуков.

Защо няма повече телевизионни театри в Българска национална телевизия, за какво " Сънчо " беше изместен по БНТ2, както и архивни фрагменти с Емил Кошлуков от 1989 година - вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР