„Ако искаме най-свидното – децата ни, утре да живеят в

...
„Ако искаме най-свидното – децата ни, утре да живеят в
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Да ценим учителската професия, както повеляват българските традиции

„ Ако желаеме най-свидното – децата ни, на следващия ден да живеят в един по-добър свят, би трябвало да ценим учителската специалност, да се борим за нейното място, да почитаме учителите. Така, както повеляват традициите на българското обучение. “

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в приветствието си във връзка 140-ата годишнина на 55 Средно учебно заведение „ Петко Каравелов “ в столицата, оповестиха от пресцентъра на президентството. Илияна Йотова бе формален посетител на тържествения концерт, който се организира в зала 1 на Националния замък на културата. Илияна Йотова дефинира родителите като най-големите съдружници на учителите в тяхното дело. „ Учителите не са наши съперници. Те също са родители, те имат нашите паники и подозрения, очаквания и фантазии. Трябва да работим дружно с тях за децата ни “, означи вицепрезидентът.

На учителите Илияна Йотова пожела мощ и кураж в задачата да дават познания, да възпитават, да построяват персони. „ Вие имате доста значима задача – да се справяте с експанзията и отчуждението, да компенсирате това, което ние, родителите, постоянно забравяме да споделяме на децата си. Благодаря Ви от сърце “, съобщи вицепрезидентът.

Да бъдат положителни и толерантни пожела на учениците Илияна Йотова. „ Най-добрият лек за всички несгоди е свободата. Това бе веруюто на вашия патрон Петко Каравелов. Бъдете му правилни и вие. Бъдете свободни хора! Не се опасявайте да отстоявате мнението си, бъдете сигурни в себе си даже да срещате опозиция “, съобщи вицепрезидентът. „ Модерна България е във ваши ръце, мощна страна се гради от мощни персони “, акцентира Илияна Йотова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР