Ако искаме Европа да диктува новите тенденции, трябва да инвестираме

...
Ако искаме Европа да диктува новите тенденции, трябва да инвестираме
Коментари Харесай

Само 25% от учителите имат дигитални умения

Ако желаеме Европа да диктува новите трендове, би трябвало да влагаме в човешкия капитал. 75% от най-бързо разрастващите се специалности изискват STEM умения, а единствено 25% от учителите са готови с цифрови умения. Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на третото издание на конференцията на високо ниво „ Мастърс ъф Диджитал “.

Майдел бе измежду главните представители в панела „ Как да укрепим цифровия напредък и развиването на стартъпи “. Панелистите измежду които бяха изпълнителни мениджъри на Оракъл, Битком и Google, се сплотиха към концепцията, че е нужна по-голяма съгласуваност сред огромните корпорации и започващите компании.

„ Обменът на познание и експертиза би трябвало да е елементарен и наличен за всеки, който желае да развие бизнес концепция “, съобщи българският евродепутат.

Форумът, проведен от една от най-големите търговски и бизнес асоциации „ ДиджиталЮроп “, бе открит от комисаря, отговарящ за въпросите за цифровата стопанска система и общество, Мария Габриел.

Конференцията има за цел да разпознава главните проблеми пред дребните и междинни предприятия и цифровата стопанска система, като събере на едно място политици, представители на бизнеса и неправителствен бранш.

„ Над 90% от европейските компании са МСП. Европа не може да си разреши да неглижира техните проблеми. Необходимо е да работим за свободно придвижване на данни, усъвършенстването на единния вътрешен пазар на Европейски Съюз и за улеснение на трансграничните услуги “, разяснява евродепутатът Ева Майдел.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР