Ако искаме да изградим бъдещето си, изключително важно е да

...
Ако искаме да изградим бъдещето си, изключително важно е да
Коментари Харесай

Новата шефка на ЕК похвали България и й благодари за подкрепата

Ако желаеме да изградим бъдещето си, извънредно значимо е да се влага в цифровизация и обучение. Младите хора построяват нашето бъдеще. Това съобщи новият ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на взаимна конференция с българския министър-председател Бойко Борисов, съобщи БГНЕС.

„ България е доста значим член на Европейския съюз. Лично ви благодаря за поддръжката, която ми дадохте “, сподели фон дер Лайен, обръщайки се към премиера Борисов, който я показа като извънреден експерт и майка.

Тя уточни, че през последните седмици е разговаряла за претендентите за еврокомисари. „ Тук съм, с цел да чувам доста деликатно какви са вашите цели и упования. В Европа можем да успеем единствено, в случай че обединим напъните си “, сподели новият ръководител на Европейска комисия и добави, че придава огромно значение на мненията на страните от Източна Европа.

„ Трябва да обменяме мнения и да си приказваме, тъй като сме изправени пред съществени провокации: демографските проблеми, киберсигурността, смяната на климата, миграцията и др “, уточни фон дер Лайен.

„ Ние сме на 100% зад България “, акцентира тя.

Фон дер Лайен съобщи, че в България вижда огромни вложенията в университети, учебни заведения, високи заплати за учителите. „ Виждам какъв брой висок стопански напредък имате – най-високият, който в миналото сте имали. Това ми направи прелестно усещане “, съобщи още фон дер Лайен.

Виждаме страна, подготвена за бъдещето, вложенията, младежите, нововъведенията и научно-изследователската активност, значимо е Европа да дава благоприятни условия на младите, добави фон дер Лайен. Необходимо е познанието да се работи за икономическото развиване, само че и да се отговори на потребностите на обществото, сподели още ръководителят на Европейска комисия.

От своя страна министър председателят Бойко Борисов съобщи, че не случайно  Берлинският развой беше даден на България. „ Надявам се следващата година в София отново да се забележим. Това са резултати от водачеството на всички равнища на българите, които вземат участие във всеки един развой. Хубаво е, че си схванала това, което е приоритет на нашето държавно управление – освен дигитализацията, тя е значима, само че са значими и хората, обърна се Борисов към новия ръководител на Европейска комисия. Централна и Източна Европа имат голям капацитет. Много хора от Балканите желаят да работят на запад. Западът е задължен да влага доста пари, с цел да повишим конкурентоспособността и квалификацията на хората от Балканите, изясни още Борисов.

„ Когато подреждаш дирекциите, не трябва да се спекулира с ресори, с какво сме се договорили и какво желаеме ”, съобщи Борисов. Той разяснява, че би трябвало да се влагат доста средства във високите технологии. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР