Ако искахме да падне кабинетът, има ясен парламентарен механизъм за

...
Ако искахме да падне кабинетът, има ясен парламентарен механизъм за
Коментари Харесай

Томислав Дончев: 3% бюджетен дефицит е курс към устойчиво задлъжняване

Ако искахме да падне кабинетът, има явен парламентарен механизъм за това.

Не е в интерес на публичния интерес да се премълчават значими неща. Това съобщи

зам. ръководителят на ГЕРБ Томислав Дончев в bTV.

" Как става четвърта поредна година 3% недостиг, а дългът да понижава - в случай че приказва такива неща Асен Василев, значи не може да счита. И за 2024 отново се чака да е 3%. Това значи нов дълг и в това време дългът понижава, по какъв начин става това? " попита Дончев.

По думите му би трябвало ясно да се каже, че 3% не е 0% - това са 5 милиарда " Същественият въпрос е това ли е пътят на България - всяка година 3% недостиг, което е курс към стабилно задлъжняване. В множеството години по време на ГЕРБ дефицитът е бил 0%, а по време на Ковид пандемията 2%, което е разбираемо.

Относно отнемането на дерогацията на " Лукойл " зам.-председателят на ГЕРБ сподели: " Цените на горивата не са ли основен миг от българската стопанска система? Нищо не се е трансформирало, цените са високи. "

За ротацията и министрите: " Ако има министър, който не се оправя, макар сделката би трябвало да го държим до края, по този начин ли? Трябва сериозен диалог бранш по бранш какво се случва или по-скоро какво не се случва. Има браншове, където не се случва нищо, но безусловно нищо. България изостана фрапантно в тези 3 години, няма вложения, няма нова инфраструктура и в това време бюджетът всяка година е на недостиг ", счита Томислав Дончев.

По думите му държавното управление не поддържа високо движение и изпуска опциите. 

За съдружното съглашение в " некоалицията ": " Невъзпитано е към българските жители да има коалиция, която не е скрепена с ясно подписано съглашение. Цялата структура натоварва с доста напрежение, партия която има 1/6 от гласовете, ръководи съвсем еднолично, това натоварва извънредно доста ", заключи Дончев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР