Ако имате цел в живота, можете да решите проблемите си

...
Ако имате цел в живота, можете да решите проблемите си
Коментари Харесай

Как целта в живота може да ви помогне да спите по-добре

Ако имате цел в живота, можете да решите проблемите си със съня и даже да подобрите качеството му, твърди ново проучване. Това изобретение има капацитета да помогне на лекарите по целия свят да лекуват десетки милиони хора, които не могат да получат добър сън през нощта. Проблеми като сънната апнея и синдрома на неуморния крайник също са били покрити от проучването.

“Достатъчно е да помогнем на хората да намерят цел в живота. Това може да се окаже сполучлива безлекарствена тактика, която да усъвършенства качеството на съня, изключително при модерния жанр на живот на актуалния човек, който се сблъсква с от ден на ден бодърствуване, ” разяснява водещият академик Джейсън Онг.

Изследването е проучило данни от 823 зрели хора на възраст сред 60 и 100 години. Зададени са им 32 въпроса за навиците за сън и възгледите за живота. При тези от тях, които са имали явен смисъл в живота, е било с 63% по-малко евентуално да имат сънна апнея и 52% по-малко евентуално да страдат от синдрома на неуморния крайник. 

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР