Ако имате проблеми с кръвообращението, те трудно се забелязват. Промени

...
Ако имате проблеми с кръвообращението, те трудно се забелязват. Промени
Коментари Харесай

11 здравословни начина да помогнете на сърцето си

Ако имате проблеми с кръвообращението, те мъчно се виждат. Промени в кръвното налягане, отмалялост, дефицит на въздух, студени ръце и крайници по всякакво време, неочаквани пристъпи на главоболие - това са ясни признаци на нарушена циркулация на кръвта.

Застоят на кръвния поток води до хипертония, разширени вени, нежни капиляри и появяването на тъмни кръгове под очите. Освен това, неприятната циркулация на кръвта е една от аргументите за сърдечна непълнота.

За да избегнете съществени здравословни проблеми, използвайте естествени способи, с цел да поддържате сърцето си крепко. Те работят неотложно!

Как да се усъвършенства кръвообращението

Още подправки!
Като добавите повече подправки към вашата диета, по този начин ще се грижите за здравето си! Червени люти чушки, черни чушки, благоуханен розмарин, мащерка, канела и даже чесън: всички тези дейни добавки усилват кръвообращението. Те са ви нужни за добър метаболизъм и опазване на младостта!

Разходка по стълбите
Това е най-надеждната предварителна защита на разширени вени! Избягвайки асансьора, вие непрекъснато ще упражнявате сърдечния мускул и укрепвате стените на кръвоносните съдове.

Забавлявайте се!
Ако се заседите на компютъра доста, не забравяйте да си вземете отмора и да ставате най-малко на всеки час. Липсата на О2 води до застоялост на кръвта, само че с помощта на постоянните извършения ще коригирате обстановката.

Откажете се от тютюнопушенето
Никотинът освен отстранява витамин С от тялото, само че и нездравословното вещество директно въздейства върху действието на сърцето! Ако се откажете от пушенето даже за няколко дни, ще забележите обилни промени в благосъстоянието си.

Насладете се на масаж
Масажът форсира кръвообращението и оказва помощ да се справите със застоя. Масажът е доста ефикасен и с битката с непрекъснатото възприятие на мраз в ръцете и краката. Отпуснете се в изправена позиция, с цел да подобрите кръвообращението, просто се отпуснете, като държите краката си над равнището на главата. Най-малко 15 минути дневно правете това упражнение - легнете на пода и вдигнете краката си високо.

Яжте разнородни храни
Добавете тиквени и слънчогледови семена в диетата си, авокадо, риба звук, райска ябълка, повече пресни билки и плодове. В допълнение, тъмният шоколад е извънредно потребен за интензивно кръвообращение.

Контрастен душ
Контрастният душ освен ободрява, само че и ви оказва помощ да се предпазите от съществени здравословни проблеми! Не забравяйте да вземете леден душ след гореща вана и ще намалите риска от инсулт с 30%.

Движение
Най-добрият метод за поддържане на сърдечния мускул и за определяне на кръвния поток е да бъдете дейни. Доказано е, че колоезденето е отлична предварителна защита на сърдечните болести.

Носете комфортни обувки
По-често ходете боси или в обувки, в които се чувствате удобно все едно сте без тях.

Пийте топла вода
Пийте доста топла вода всеки ден и ще извършите скъпа услуга на сърцето си.

източник: Zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР