Ако имате проблем с влагата у дома, то тези решения

...
Ако имате проблем с влагата у дома, то тези решения
Коментари Харесай

5 идеи за домашен влагоабсорбатор

Ако имате проблем с влагата вкъщи, то тези решения са тъкмо за вас. Това са евтини способи да се отървете от спомагателната влага в шкафа, банята, мазето, както и на всяко друго място във вашия дом.
Каменна сол
Най-популярният „ направи си самичък “ влагоабсорбатор е каменната сол. Тя естествено всмуква влагата от въздуха, което я прави превъзходен избор за потребление като изсушител.

 Добави изложение

За да се възползвате от тези нейни качества ще ви е нужен огромен пакет с каменна (може да употребявате и морска) сол и две кофи, които влизат една в друга с съдържимост над 10 л.

Ето какво да извършите:
Пробийте няколко дребни дупки в една от кофите по стените и дъното. Поставете кофата с отворите в другата кофа. Напълнете кофата до горе с каменна сол. Поставете кофата в зоната на дома си, която има остатък на влага. Кофата ще стартира да събира вода и тази вода ще капе през отворите на вътрешната кофа. След това водата ще се събере във външната кофа, улавяйки непотребната влага.
N.B.: Ще би трябвало да изпразните кофата, когато се изпълни с вода и е въможно да се наложи да допълните каменната сол, в случай че забележите, че тя се е стопила.

Сода бикарбонат
Содата бикарбонат има голям брой приложения в домакинство и изсушаването на въздуха е едно от тях. Тъй като е евтина и лесна за намиране в магазина, това е превъзходен избор.

 Добави изложение

Въпреки че содата е ефикасна за влагоабсорбиране, тя работи единствено за дребни площи. Може да имате прочут триумф при потреблението й в по-голяма стая, само че този способ е подобаващ за по-малко пространство, като да вземем за пример долап.

Ето по какъв начин да я употребявате:
Вземете дребна купа, която ще се побере в зоната, в която желаете да я поставите. Напълнете купата със сода и я поставете в зоната, която желаете да изсушите. Содата ще се втвърди, абсорбирайки влагата в това пространство. След това я заменете с нова.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Въглен
 Добави изложение

Въгленът също по този начин всмуква влагата от въздуха, което го прави превъзходен избор за еко изсушител. Той е най-ефективен, когато е подложен на по-малка повърхност, което го прави превъзходен избор за баня, мазе, таванско помещение или килер.

Ето по какъв начин можете да извършите собствен личен изсушител на въздуха с въглен:
Вземете огромна, чиста кутия, като да вземем за пример кутия за кафе. Уверете се, че кутията има похлупак. Използвайте отвертка, с цел да пробиете дупки в профил и върху капака на кутията. Поставете въглени вътре в кутията и сложете капака. Позиционирайте влагоабсорбатора в зоната, от която желаете да премахнете непотребната влага. Ще желаете да подменяте въглените с нови на всеки няколко месеца приложимост или когато видите, че са спрели да всмукват вода.

Суха сметана за кафе
 Добави изложение

Сухата сметана за кафе изненадващо може да се трансформира в страховит изсушител. Може да си мислите, че се изполва единствено за кафе, само че сметаната има естествени изсушаващи свойства, които могат да се употребяват за влагоабсорбиране на дома ви. Сухата сметана работи най-добре на дребни площи, като да вземем за пример в килер.

Ето по какъв начин можете да я употребявате:
Вземете купа със междинен размер и я напълнете със сметаната. Поставете купата в стаята, която желаете да изсушите. Точно както при содата, сметаната ще всмуква влагата и ще се втвърди. Когато това се случи, просто я заменете с нова.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Калциев хлорид
Калциевият хлорид е различен тип сол, която може да ви служи за изсушител. Може да всмуква влагата от огромни пространства, което го прави превъзходен избор за мазе или баня.

 Добави изложение

Ето по какъв начин можете да извършите своя изсушител от калциев хлорид:
Взмете остарял чорап, конец, огромна купа и калциев хлорид. Поставете калциевия хлорид вътре в чорапа. Завържете чорапа с конец. Закачете чорапа в зоната, където желаете да премахнете влагата. Поставете купата под чорапа, с цел да съберете непотребната вода, която ще изтече от калциевия хлорид, откакто стартира да работи. Проверявайте постоянно равнището на калциев хлорид в чорапа и допълвайте, в случай че е належащо.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР