Ако имате приятели гърци, не може да не сте чували

...
Ако имате приятели гърци, не може да не сте чували
Коментари Харесай

Най-големият магазин за гръцки продукти в Пловдив отвори врати, изкушенията са безброй

Ако имате другари гърци, не може да не сте чували репликата: " В таверната забравяме за земната си тленност “. Произнесена за първи път някъде през XIII век, тя и до през днешния ден символизира удоволствието от храната и усета, трансформирал се в емблема за гостоприемството на южната ни съседка. А към този момент даже не е нужно да пътувате или да мечтаете за Гърция, слънцето, морето… Защото Душата на Гърция към този момент е в Пловдив!

На ул. " Любен Каравелов “ № 32 отвори порти най-големият магазин за гръцки артикули в града - " Еллинико Бакалико “, част от " Еллинико Фууд “. От първокласен зехтин до вкусна халва – тук има всичко от богатата гръцка кухня, с цел да сготвите или да приседнете на узо и мезета на масите начело и… да пуснете бузуки за душата.

Много другари и фенове на гръцката кухня го направиха нощес, когато беше формалното разкриване на " Еллинико Бакалико “ в Пловдив. Вечерта мина под звуците на гръцката музика, с узо, рицина и кулинарните специалитети от слънчевите дни в южната ни съседка. " Есен е, само че за пловдивчани лятото ще продължи “, споделиха притежателите на магазина. Тяхна е и концепцията на трансфорат " Еллинико Бакалико “ в място, в което, отваряйки вратата, клиентът да направи крачка в топлата и другарска Гърция.

Продуктите тук са 100% гръцки, пряк импорт за пловдивчани. " Имахме чувството, че седим в някоя таверна на брега на морето и хапваме това, което локалните ядат “, споделяха гостите на откриването и първи клиенти на магазина. Те пожелаха триумф на новото начинание и се любуваха на изкушения като тирокефалотири и тарама салати, жълти сирена, гръцки салами, всевъзможни вкусотии от маслини, мариновани риби, както и на гръцки курабии, халва и локум за десерт. 

" Еллинико Бакалико “ е достоверно гръцко място в Пловдив, което предлага огромно многообразие от обичайни храни, питиета и специалитети от същинската гръцка кухня. Вкусът е непостижим и може да обезпечи кулинарни удоволствия на всеки пловдивчанин.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР