Ако имате нужда от сутрешна чаша кафе, за да се

...
Ако имате нужда от сутрешна чаша кафе, за да се
Коментари Харесай

Неподсладеното кафе увеличава продължителността на живота

Ако имате потребност от утринна чаша кафе, с цел да се разсъните и да се заредите с сила, или просто с цел да се насладите на аромата на прясно приготвената напитка, би трябвало да знаете, че не всяко кафе е еднообразно.

Има разнообразни сортове кафе на зърна, има сметана, която може да се добави към кафето, има разнообразни типове подсладители - и всичко това може да промени усета на утринната ви чаша. Разбира се, вие сами избирате по какъв начин и с какво да пиете кафето си, само че има няколко неща, които би трябвало да знаете, акцентира „ Eat This, Not That “.

Скорошно изследване откри, че пиенето на кафе с малко или без захар може да ви помогне да живеете по-дълго.

В изследването, оповестено в списание Annals of Internal Medicine, откриватели от Южния медицински университет в Гуанджоу, Китай, са проучили данни от 171 000 участници, попълнили здравния въпросник на Британската биобанка.

Проучването демонстрира, че след седем години постоянна консумация на неподсладено кафе вероятността от гибел е с 16-20% по-малка спрямо тези, които въобще не пият кафе. Този % нараства до 29-31% при тези, които постоянно прибавят една чаена лъжичка захар в кафето си.

Дана Елис Хънс, старши диетолог в Медицинския център на Калифорнийския университет в Лос Анджелис и доцент в университета, съобщи, че тези открития са " забавни ", само че " в тях няма изненада, защото има доста доказателства, че кафето е потребна противовъзпалителна напитка ".

" Черното кафе е най-здравословно, тъй като съдържа всички полифеноли и антиоксиданти, които се съдържат в зърната, само че не и възпалителните съединения, които се съдържат в захарта и в добавки като сметаната ", споделя Хънс.

Говорейки за кафето със захар, доктор Ханс отбелязва: " По създание резултатът е същият, тъй като една чаена лъжичка захар е доста малко за добре уравновесено хранене и това количество няма да докара до скок на кръвната захар или до други последствия за здравето, за разлика от мощно подсладените питиета (представете си - някои скъпи кафе питиета съдържат от 8 до 12 чаени лъжички захар плюс сметана!). "  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР