Ако имате ниско кръвно налягане, има някои храни, които може

...
Ако имате ниско кръвно налягане, има някои храни, които може
Коментари Харесай

Забравете за тези храни , ако имате ниско кръвно

Ако имате ниско кръвно налягане, има някои храни, които може да е по-добре да избягвате или да ограничите потреблението им. Тези храни могат да намалят кръвното налягане още повече и да доведат до чувство за уязвимост, главоболие. Ето някои от тези храни, които би трябвало да бъдат избягвани или употребявани в умерени количества:

Алкохол - Алкохолните питиета могат да намалят кръвното налягане, което може да докара до уязвимост и главоболие.

Сол - Прекаленото изразходване на сол може да докара до задържане на течности в организма, което може да натовари сърцето и да намали кръвното налягане.

Грейпфрут - Грейпфрутът може да взаимодейства с медикаменти за лекуване на високо кръвно налягане и да докара до намаление на кръвното налягане.

Червено месо - Червеното месо може да бъде мъчно за организма да се разгражда и да докара до намаление на кръвното налягане.

Много гореща храна - Много горещата храна може да докара до разширение на кръвоносните съдове и намаление на кръвното налягане.

Храна с високо наличие на мазнини - Храната с високо наличие на мазнини може да докара до зачервяване на кръвоносните.

Ниското кръвно налягане може да провокира някои неприятни признаци като главоболие, замайвания, отмалялост и даже да докара до пристъп. Ето няколко елементарни стъпки, които може да следвате, с цел да поддържате равнището на кръвното си налягане в естествените граници:

Пийте повече вода : Достатъчното количество вода може да помогне за поддържането на кръвното налягане в естествени граници. Опитайте се да пиете най-малко 8 чаши вода дневно.

Избягвайте алкохола: Алкохолът може да докара до дехидратация и да понижи кръвното налягане, тъй че пробвайте се да го избягвате или да го консумирате в умерени количества.

Включете повече фолиева киселина в храната си: Фолиевата киселина е значима за здравето на сърцето и може да помогне за регулирането на кръвното налягане. Консумирайте повече зелени зеленчуци, яйца, леща, фасул, банани и други храни, богати на фолиева киселина.

Поддържайте здравословно тегло: Поддържането на здравословно тегло може да помогне за възстановяване на кръвното налягане. Опитайте се да избягвате наднормено тегло и да се стремите към здравословно тегло посредством здравословна храна и физическа интензивност.

Отворете дробовете си : Редовната физическа интензивност може да помогне за повишение на нивот

В умозаключение, ниското кръвно налягане може да бъде причина за някои признаци и да докара до по-сериозни здравни проблеми, изключително в случай че не се лекува вярно. За да се поддържа оптималното равнище на кръвно налягане, е значимо да се съблюдава здравословен метод на живот, който включва здравословна диета, постоянна физическа интензивност и надзор на напрежението. Ако имате ниско кръвно налягане и се чувствате зле, би трябвало да се консултирате с доктор с цел да дефинира повода и да предложи уместно лекуване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР