Ако имате куче, то вероятно скъсаните обувки, наядените кабели, нагризаните

...
Ако имате куче, то вероятно скъсаните обувки, наядените кабели, нагризаните
Коментари Харесай

Как да отучим кучето да гризе покъщнината

Ако имате куче, то евентуално скъсаните обувки, наядените кабели, нагризаните мебели са чести феномени в дома ви. Вероятно и не сте им първи почитатели, само че умерено в този момент ще ви покажем по какъв начин да отучите кучето да гризе покъщнината.

Съществува разнообразни аргументи, които изясняват за какво кучето яде покъщнината.

Кучето ви е още малко, само че все пак унищожава обувките ви или други ваши движимости. Има две аргументи за това държание на кучето. Първата е, че то не получава задоволително внимание, а втората, че порастват зъбите на кучето и то изпитва предпочитание да гризе нещо.

Можете да предотвратите кучето да гризе мебелите, като му отделите повече внимание или му купите кучешки играчки. Внимавайте играчката да не е във формата на обувка, защото по-късно няма да може да разграничава същинските обувки от играчката и ще гризе и тях.

Ако имате възрастно куче, то евентуално го прави от досада или тъй като му липсва внимание. Затова можете да започнете да прекарвате повече време с него и да потърсите и някакви тренировки за кучета, с които да го занимавате.

За да се справите с това държание на кучето, е извънредно значимо да разберете каква е точната причина. Кучето може да унищожава покъщнината ви, защото има прекомерно доста сила. В този случай решението е да му изкарате всичката сила. Най-лесно това става посредством физически извършения, които да го изморят, с цел да може, когато се прибере, да е умерено.

Причината може да бъде и поведенческа. Например, в случай че кучето има проблем с експанзията, то то ще раздира играчките си. В този случай ще би трябвало да се консултирате с ветеринарен доктор. Той ще ви каже дали това, което кучето прави е знак и за някакъв по-сериозен проблем. Ако това е по този начин, ще би трябвало да заведете кучето си при експерт по държание на животните.

Каквато и да е повода за държанието на животното, най-важната стъпка за решаването на казуса е наблюдението. Наблюдавайте кучето си известно време преди да предприемете дейности. Опитайте се да разгадаете каква може да е повода кучето да яде покъщнината ви, какво може да е предизвикало животното. След това, с изключение на към този момент упоменатите способи, може да приложите и тези препоръки:

Купете му играчка за дъвчене – неестествен кокал, гумена топка и така нататък В огромна част от случаите това е изцяло задоволително, с цел да се позволи казуса. Избягвайте да купувате играчки във формата на обувки или да употребявате старите си облекла и обувки като такива, защото кучето не може да разпознава кои са същински и кои подправени.

 Купече на кучето си играчки, с цел да не гризе покъщнината

Използвайте лютиви и горчиви детергенти. Те имат неприятни усет и аромат. Създадени са особено за такива случаи.

Скрийте предметите, които кучето ви обича да дъвче. Това е положително решение, най-малко за начало.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР