Ако имате чувството, че работният ви ден преминава на автопилот,

...
Ако имате чувството, че работният ви ден преминава на автопилот,
Коментари Харесай

Дали кариерата ви е в застой? Ето как да разберете!

Ако имате възприятието, че работният ви ден минава на автопилот, не сте единствени. Според изследване на Gallup, извършено през 2015 година, единствено 32% от служащите в Съединени американски щати се усещат ангажирани с работата си. За доста хора това отчаяние от работното място е обвързвано с възприятието, че кариерата им е в застой.

Тук би трябвало да отбележим, че възприятието за застой не е същото като да не харесвате работата си. Когато в действителност не можете да понасяте работното място, вие изпитвате предпочитание да извършите някаква смяна, споделя Ана Лундбърг, кариерен коуч от Лондон.

„ От друга страна, точно хората, които не ненавиждат кариерата си, само че не са и ангажирани и заинтригувани от работата си, са тези, които имат възприятието, че са обречени да останат вечно на място, което няма бъдеще “, прибавя тя.

От тази позиция професионалната застоялост е даже по-лошо от ненавистта към работата, защото тя не кара хората да подхващат нужните ограничения, с цел да трансформират живота си.

Како обаче може да разберете дали кариерата ви в действителност е в застой, или просто преминавате през сложен интервал във вашето професионално развиване? Ако отговорите с „ не “ на три или повече от тези пет въпроса, то най-вероятно кариерата ви е в развой на застой.

1. Имате ли мотивация да работите?

От време на време на всеки се случва да бъде отегчен от работата си, само че това възприятие не би трябвало да се трансформира в неразделна част от вашето всекидневие. Ако сте стигнали до сходно равнище, последователно ще започнете да губите мотивация и предпочитание за работа. Независимо дали забелязвате някакви забележими признаци или просто имате възприятието, че не работите със същото предпочитание и възторг, неналичието на мотивация бързо става забележима. А без мотивация, кариерата ви няма да стигне до на никое място.

„ Ако представянето ви се е влошило, нямате предпочитание да научите нещо ново и не изпитвате предпочитание да извършите освен това от това да покривате работния най-малко, то най-вероятно страдате от липса на мотивация ", споделя Мерилин Сантистебан, асистент шеф в The Bush School at Texas A&M.

Може би сте изпълнявали едни и същи задания прекомерно дълго време, а може би имате потребност от нови провокации. Важно е да разберете каква е повода за вашето досада преди да може да може сигурно да разберете дали става въпрос за краткотрайно закъснение на вашата кариера или за началото на интервал на застой.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР