Ако имате чувството, че не са случили на добър шеф,

...
Ако имате чувството, че не са случили на добър шеф,
Коментари Харесай

Шефът ли е виновен?

Ако имате възприятието, че не са случили на добър началник, то може да сте сигурни, че не сте сами. Според изследване на 15Five в Съединени американски щати, една трета от служащите биха посрещнали с наслада новината, че техните мениджъри напущат компанията. Самите шефове не се опасяват да си признаят, че не са съвършени. Според същото изследване 75% от мениджърите биха желали да вземат участие в образования и курсове, които да им оказват помощ да бъдат по-добри ръководители.

Да предположим, че попадате в категорията на чиновниците, които не са удовлетворени от своя началник? Трябва ли неотложно да потърсите опция? Като се има поради сегашното положение на пазара на труда, може би е по-добре да забавите темпото и да анализирате обстановката. Ето няколко вида проблематично мениджърско държание и методите да се справите с тях:

Шефът не се държи изключително другарски

Ако смятате, че вашият началник не ви харесва, то това може и да е по този начин, само че може и просто да търсите нещо, което мъчно може да бъде открито в новата виртуална среда на работа. Приятното възприятие, което усещаме от контакта с други хора, просто не съществува във виртуалния свят. Нашата природа е такава, че постоянно желаеме нещо, които нямаме – в тази ситуация човешкия досег.  При актуалните условия слагането на сходни упования от вашия началник, който също е покрит с повече задания, а евентуално и със фамилни отговорности, е нереалистично. Намерете метод да простите на шефа си за неналичието на топли връзки в студената цифрова действителност.

Шефът ви не се оправя изключително добре с ролята си на водач

Не всеки началник е добър водач. Ако сте попаднали на началник от „ остарялата школа “, който има вяра, че би трябвало да управлява и ръководи всяко деяние на чиновниците си, елементарно може да бъдете демотивирани. Наскоро приказвах с управител, който има описа за работата си с сходна властническа управителна фигура. „ През уикенда получих позвънявания, в които този човек ми се кара, че съм приказвал с неговите чиновниците за задачите на компанията. Той ми сподели: Това са моите хора, те рапортуват на мен, тъй че приказва с тях без позволението ми. “, споделя той. Когато става въпрос за началник, който постоянно тормози подчинените си, а и останалите си сътрудници, има два вероятни разновидността – да докладвате за неговото държание на висшия мениджмънт или да напуснете. Ако първото не подейства, изходът е един.

Шефът ви не ви почита

Всички жадуваме за почитание и самопризнание, изключително във време като сегашното, което ни кара да се съмняваме в себе си. Днес, повече от всеки път, ръководителите биха спечелили от следването на по-уважителен метод в комуникаицята със своите екипи, сътрудници и клиенти. Ако обаче работите за отровен началник, който не прави оценка вашите заслуги, непрекъснато подлага на критика работата ви и омаловажава мнението ви на всяка среща на екипа, то е време да потърсите друга работа.

Шефът ви пречи на вашата кариера

Друга изцяло рационална причина да не сте удовлетворени от шефа си е в случай че той се пробва да пречи на развиването на вашата кариера. Може би ви е заречен покачване, което по този начин и не сте получили. Още по-лошо, може да ви е намалил, тъй като позицията ви е станала ненужна в актуалните условия. Лесно е да прехвърлите цялата виновност върху шефа си, когато кариерата ви не върви. Възможно е обаче казусът да не е в шефа ви. Пандемията докара до закриването на доста работни места и остави мениджърите без различен избор, с изключение на да търсят способи за усъвършенстване на работния развой с по-малко чиновниците. Не бързайте да напускате работа, в случай че просто чувствате, че тя не ви предлага вид за кариерно развиване. Извлечете максимума от обстановката, като показват отдаденост и мотивираност за работа. Но в същото време с това не спирайте да търсите предложения за работа и да кандидатствате за позиции, които оферират мечтаното кариерно развиване.

Шефът ви е прекомерно придирчив и непоколебим

Ако шефът ви се държи строго с вас, тъй като има нереалистично високи стандарти, може да ви се прииска да напуснете. Не бързайте да се отдавате на това предпочитание. Тази негова придирчивост в действителност може да бъде нещо положително, което да ви помогне да усъвършенствате уменията си и да научите нещо ново. В първата ми работа аз работих за вицепрезидент на компания, който бе супер непоколебим с мен. Всъщност, той бе толкоз праволинеен на изявлението за работа, че аз останах с усещането, че няма метод да съм спечелила позицията. Той обаче ме назначи на работа и даже ми предложи по-високо възнаграждение от това, което бях поискала. Работата обаче в действителност беше доста, а той очакваше да последвам най-високите стандарти във всяко свое деяние. Макар че настояванията му бяха прекомерно високи, той ме научи на повече неща от които и да е различен управител, за който съм работила до през днешния ден. С времето се научих да оценявам високите стандарти, които той ме научи да съблюдавам. Съветът ми е да не бягате от взискателните шефове, защото те могат да бъдат и едни от най-хубавите ментори в кариерата ви.

…..

Джудит Хъмфри , създател на „ Speaking as a Leader: How to Lead Every Time You Speak “, за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР