Ако имаше предателство от наша страна нямаше да има вето

...
Ако имаше предателство от наша страна нямаше да има вето
Коментари Харесай

Близък на Заев министър: България ни блокира, защото не сме предатели

Ако имаше изменничество от наша страна нямаше да има несъгласие от страна на България за започване на договаряния на РСМакедония за участие в Европейски Съюз. Това сподели министърът на правораздаването Боян Маричич , който е и секретар по интернационалните въпроси в партията на премиера Зоран Заев Социалдемократически съюз.

" Правителството води откровена борба за опазване на идентичността и в това време да бъдем членове на НАТО и Европейски Съюз. Ако имаше изменничество, нямаше да има несъгласие от страна на България. Няма никакво изменничество. Ние знаем тъкмо къде са алените линии и заради тази причина България ни блокира ", сподели Маричич пред локалната " ТВ 24 ".
 Швеция е разочарована, че България спря Македония за Европейски Съюз Швеция е разочарована, че България спря Македония за Европейски Съюз
Швeдcкият външeн миниcтър Aн Линдe cъщo критикувa бългaрcкaтa пoзиция зa Ceвeрнa Мaкeдoния. Имa причинa дa бъдeм рaзoчaрoвaни. Рaзoчaр...

Според него България е блокирала РСМ, тъй като от Европейски Съюз са желали да преведат цялото еворпейско законодатлество на македонски език. " Реакцията на България е заради предлагането на Европейски Съюз цялостното европейско законодателство да бъде преведено на македонски език. Това бе нашата борба и интерес. Това е нашата победа през днешния ден. Поради тази причина България одобри и декларацията в тяхното Народно заседание ", сподели още Маричич и добави: На всички въпроси може да бъде открито решение, в случай че има творчество и ценене на идентичността и достоинството на двата народа. Мога да кажа, че в нито един миг македонската еднаквост и език не са и няма да бъдат предмет на договаряния.

" Португалското предложение е добра основа за решение на казуса с България. Той съдържа много съответни формули, които на пръв взор може и да не ни харесват, само че са добра основа за компромис, която ще удостовери другите визии в двете страни и двата народа по избрани въпроси, само че има и механизъм за превъзмогване на тези въпроси...Очакваме съставяне на държавно управление в България, което ще бъде влиятелен политически партнъор, с който ще може да влезем в разговор ", сподели още Маричич, който се счита за един от доближените до премиера Зоран Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР