Ако имаше парламентарни избори днес щяхме да сме свидетели на

...
Ако имаше парламентарни избори днес щяхме да сме свидетели на
Коментари Харесай

Партията на Слави Трифонов вече е трета политическа сила

Ако имаше парламентарни избори през днешния ден щяхме да сме очевидци на съществени разбърквания на политическата сцена. Това излиза наяве от взаимното национално-представително изследване на „ Маркет линкс” по поръчка на бТВ.

Електоралните настройки на българите демонстрират, че ГЕРБ би била първа политическа мощ с не прекомерно висока преднина в границите на 2% пред Българска социалистическа партия. На трето място е партията на телевизионния водещ Слави Трифонов „ Няма такава държава”, чиято регистрация беше отказана от съда през предходната седмица. Ако политическата мощ се яви на избор през днешния ден, тя има капацитет да бъде с трета по величина парламентарна група. Трябва да се има поради, че сходни политически планове постоянно концентрират върху себе си протестен избор, който постоянно демонстрира по-висок капацитет на равнище настройки от действителното електорално държание на избори, означават създателите на проучването.

Следват Движение за права и свободи (7,3%), „ Демократична България” (4,9%), и „ Обединени патриоти” (4,3%). „ Воля” наподобяват с дребен късмет да бъдат независима парламентарно показана партия след последващи избори (1,2%).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР