Ако имахте възможност да прогнозирате победителя в Световното първенство по

...
Ако имахте възможност да прогнозирате победителя в Световното първенство по
Коментари Харесай

UBS прогнозира кой ще е световният шампион по футбол

Ако имахте опция да прогнозирате спечелилия в Световното състезание по футбол това лято, кой тим бихте избрали?

Настоящия първенец Германия, безконечния любимец Бразилия или някогашния първенец Испания?

Повечето почитатели евентуално биха избрали един от тези три тима. Това обаче просто не е задоволително количествено за капиталовите банки.

По-малко от месец преди началото на Световното състезание в Русия, капиталовата банка UBS употребява екип от 18 анализатори и редактори, както и компютърна симулация на развиването на шампионата 10 000 пъти, в опит да предвижда евентуалния победител.

От банката изясняват своята методология в обстоен отчет от 17 страници. Освен занимателни обстоятелства за страната хазаин (знаете ли, че Русия в има 11 часови зони, макар че мачовете от Световното състезание ще се играят единствено в четири от тях), отчетът включва и много препоръки за вложители, които търсят капацитет за растеж в Русия.

Основното обаче е този модел на шампионата, който от UBS назовават World Football Elo Rating. Той сигурно генерира и няколко изненади – Англия, която мъчно оправдава огромните упования по отношение на представянето си, е класирана на четвърто място с 8.5% възможност да завоюва Световното състезание и с 68.5% възможност да доближи до четвъртфиналите.

Това е най-големияТ % възможност от всички тимове в шампионата.

Високо класираните европейски тимове Франция и Белгия се подрежда зад Англия в прогнозите на UBS, заемайки пето и шесто място.

Така стигаме до челната тройка. И по този начин какви са заключенията на тези 10 000 симулации и 18 анализатори за евентуалния победител в Световното състезание?

Шампион, съгласно UBS, ще е Германия (24% вероятност) с прилична преднина пред Бразилия (19.8%) и Испания (16.1%).

Победителят в прогнозата на UBS мъчно може да бъде избран като изненада.

Шансовете на пет страни да сграбчен купата се правят оценка на нула. Това са Панама, Саудитска Арабия, Коста Рика, Тунис и Египет./ profit.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР