Ако имахме организатор, които да каже там и там ще

...
Ако имахме организатор, които да каже там и там ще
Коментари Харесай

Христо Терзийски за случая Росенец: Действията на МВР бяха правилни

Ако имахме уредник, които да каже там и там ще се организира митинг и да го съгласува с органите на Министерство на вътрешните работи - няма да има проблеми. Това съобщи вътрешният министър Христо Терзийски  Христо Терзийски Христо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 година в град Кюстендил. Завършил е висше обучение в в ефира на Нова телевизия във връзка провеждането на митинги и случаите на ескалация на напрежението сред протестиращите и полицията.

Първата ми задача, която си бях сложил като министър на вътрешните работи, е да направя диалог с полицейските синдикати. Една от тематиката бе за чиновниците, които работят на ненормиран ден, а това са към 13 000 души. Трябва да отпаднат едни разпореждания и тези които работят на ненормиран ден се компенсират с 12 дни отпуска. Необходима е смяна в Закона за Министерство на вътрешните работи и финансиране, което е контрактувано през премиера и финансовия министър, сподели още той.

Терзийски съобщи, че се пробват да вкарват ред в изискванията на митингите, тъй че останалите жители да могат да живеят обикновено. "Ситуацията от нощес с джипа и блъснатото момче е докладвана на премиера ", изясни Министерство на вътрешните работи шефът.

"Всеки един обект, без значение от равнището на отбрана, са подхваща защита от НСО. Не е от компетентността на Министерство на вътрешните работи да ревизира кой е влизал в спалнята на премиера, в случай че не ни се разпореди от прокуратурата " - с тези думи той разяснява фотосите от спалнята на министър-председателят.

Министър Христо Терзийски за акцията в "Росенец " и полицейското принуждение

Попитан дали Младен Маринов  Младен Маринов Младен Маринов е роден на 21 ноември 1971 година в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, работи в Министерство на вътрешните работи, той съобщи, че допуска, че не. "И аз не бих се върнал, тъй като знам какъв брой тежка и неблагодарна е тази работа, само че постоянно бих бил с сътрудниците. Знам какъв чиновник е, познавам фамилията и приятелите му. Той е експерт ", акцентира Христо Терзийски  Христо Терзийски Христо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 година в град Кюстендил. Завършил е висше обучение в.

Що се отнася до случая с плаж Росенец, той съобщи, че е бил там още от предния ден. "Това не е площад Батенберг и не можем да обезпечим безусловно всичко. Първият по време печели. Ситуацията е такава, че ние трябваше да се намесим и да не допуснем спор. Не виждам неточност в дейностите на полицията ", изясни още той.

Попитан за случая с бито и снимано разголено момиче от чиновници на Министерство на вътрешните работи, Терзийски съобщи, че има назначени три инспекции. "Едната е завършила и няма фотоси с разголени и безпомощни жители, само че има превишени полицейски пълномощия ", изясни още вътрешният министър. "При сходни мероприятия, когато има доста вербална експанзия и напрежение - първите три дни са ни сериозни. Адреналинът при нашите чиновници е също доста нараснал ", сподели Терзийски.

Той е безапелационен, че има фрапантен спад в кражбата на коли. Вчера не е имало нито една, а през днешния ден има две - една в София и една в Бургас.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР