Ако има предсрочни избори, в момента ще има един печеливш

...
Ако има предсрочни избори, в момента ще има един печеливш
Коментари Харесай

Политолог: Единственият печеливш от предсрочни избори ще е ДПС.

„ Ако има предварителни избори, сега ще има един печеливш и това е Движение за права и свободи “. Това съобщи политологът доцент Стойчо Стойчев по Нова телевизия. Той взе присъединяване в предаването „ Събуди се “ дружно с сътрудника си Теодор Славев.
Според доцент Стойчев има три съществени аргументи за сбъдването на тази прогноза.„ Заради пандемията гурбетчиите, които обичайно гласоподават за Движение за права и свободи, са тук. Второ, няма го ДОСТ. И трето – изострянето на напрежението и отслабването на ГЕРБ, ще разреши на Движение за права и свободи да си върне позициите в някои общини “, безапелационен бе той.
„ Много е мъчно да кажем кои са печелившите. Социологическите изследвания демонстрират, че над 40% от хората не могат да се ориентират в тази обстановка. Големият губещ е ръководещата коалиция ”, безапелационен бе Теодор Славев.
Двамата политолози изрекоха противоположни отзиви и за блокадите по софийските кръстовища. Според доцент Стойчев барикадите са последна форма на митинг. “Ако аз превземам входа на асансьора в блока, в който пребивавам, несъмнено съседите ми ще ме изнесат с полиция. Има си ред и закон, блокирането на инфраструктура, не е позволено като форма на митинг. Ако превърнем крайността в нормалност, нищо хубаво не ни чака, тъй като и другата страна се радикализира. Десет дни са изцяло задоволителни, хубаво е в този момент протестиращите сами да си разтурят барикадите, а не да чакат полицията да го направи и да се стигне до конфликти ”, счита доцент Стойчев.
Той разяснява и позицията на столичния кмет Йорданка Фандъкова, която в събота насочи молба към протестиращите да отстранен блокадите в столицата и да съблюдават закона. Според нея смяната е неизбежна и всички политици към този момент са го разбрали. ”Чест прави на госпожа а Фандъкова, която излезе с човешка позиция и остана един от дребното умерени политици ”, разяснява доцент Стойчев.
Теодор Славеев пък не чака митингите да се разтурят, а в противен случай – от есента протестната сила да се ускори. „ Виждали сме доста по-крайни форми на митинг в България и в други страни. За мен блокадите даже наподобяват симпатично. Това не е ограничение на правото на придвижване. Това е ограничение на по-комфортно прекосяване през центъра с автомобил. Не мисля, че барикадите ще бъдат вдигнати. Може обаче да има ескалация сред двете страни ”, е мнението на Славев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР