Ако има отпуснати допълнителни възнаграждения на служители или на длъжностни

...
Ако има отпуснати допълнителни възнаграждения на служители или на длъжностни
Коментари Харесай

Горанов защити служителите от Агенцията по вписванията

Ако има отпуснати спомагателни хонорари на чиновници или на длъжностни лица, които носят отговорност, въпреки и косвена, обвързвана с техническия проблем зародил в регистъра, това за мен е недопустимо. Но като цяло да дамгосваме специалистите и чиновниците от Агенцията по вписвания, поради техническия проблем, който се случи през лятото на тази година, не считам за удачно.
Това сподели финансовият министър Владислав Горанов пред публицисти в отговор на въпрос обвързван с информацията, че в комерсиалния указател си раздали 700 000 лева бонуси, макар блокажа, съобщи БГНЕС.
Министърът сподели, че не е осведомен какво са си раздали в едно звено вторичен разпоредник към министъра на правораздаването.
„ След 2012г. системата на възнаграждение в бюджетната сфера беше изменена по този начин, че държавните чиновници могат да получават спомагателни хонорари в размер на общо една заплата, като те се образуват от 75% закрепена част и 25% гъвкава част”, сподели Горанов и допусна, че управлението на Агенцията на база на оценка е определило сходни спомагателни хонорари.
„ Но дотук разясняваме единствено догатки. На мнение съм, че чиновниците, които добросъвестно са изпълнявали дейностите си в Агенцията и които не носят директна отговорност и виновност за техническия проблем, зародил в Агенцията, биха могли да получат сходно в допълнение заплащане, изключително имайки поради, че системата на възнаграждение в бюджетната сфера планува подобен механизъм и той е регулярен в последните повече 6 години.
Ако обаче има отпуснати спомагателни хонорари на чиновници или на длъжностни лица, които носят отговорност, въпреки и косвена, обвързвана с техническия проблем зародил в регистъра, това за мен е недопустимо. Но като цяло да дамгосваме специалистите и чиновниците от Агенцията по вписванията, поради техническия проблем, който се случи през лятото на тази година, не считам за удачно”, съобщи още Горанов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР