Ако има някой виновен за злоупотребите с еврофондове, той трябва

...
Ако има някой виновен за злоупотребите с еврофондове, той трябва
Коментари Харесай

Порожанов не чувства вина за схеми с еврофондове

" Ако има някой отговорен за злоупотребите с еврофондове, той би трябвало да си понесе отговорността. " Toва съобщи пред публицисти земеделският министър Румен Порожанов, който през днешния ден ще бъде разпитан от Специализирания углавен съд за злоупотребите с еврофондове в качеството си на някогашен ръководител на Държавен фонд " Земеделие ".

Министърът на земеделието съобщи, че не усеща никаква виновност.
 Разпитват Румен Порожанов
Разпитват Румен Порожанов

За източването на програмата за млади фермери

Схемата за злоупотребите с еврофондовете е открита в границите на следствието.

В рамките на процедурите Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) няма опция да влезе във финансови взаимоотношения след договаряне сред бенефициентите. По думите на земеделския министър ДФЗ съблюдава акредитационни правила и контролът се реализира по безусловно всички процедури , които са упълномощени по договаряне.

" В рамките на осъществяването на програмата дали има някакви други връзки сред бенефициентите е обособен въпрос ", уточни Порожанов и добави, че проблеми постоянно е имало в границите на една или друга мярка.

На въпрос правени ли са инспекции, откакто са пуснати дотации за компаниите, Порожанов съобщи, че не може да отговори на по този начин заложения въпрос, тъй като даже не знае за обсега, с изключение на за лозарите и младите фермери.

Всяко едно утвърждение за стратегиите минава по йерархията на утвърждение на десетки контролни лица и документи от ДФЗ. Ако има някой отговорен, той би трябвало да си понесе отговорността, съобщи земеделският министър.

Когато е имало подозрения за недобросъвестна работа на чиновници на Фонда, Порожанов съобщи, че са подавани сигнали до способените и профилирани органи .

Имало такива случаи и Порожанов персонално е подавал сигнали с съответните случаи и за съответни обекти.
 Зам.-шефката в оставка на ДФЗ може непринудено да е записала уеб страницата на къщата за посетители
Зам.-шефката в оставка на ДФЗ може непринудено да е записала уеб страницата на къщата за посетители

Според кмета на Юндола Мехмед Местан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР