Ако има някой, който може да се похвали, че кариерата

...
Ако има някой, който може да се похвали, че кариерата
Коментари Харесай

Мими Иванова: Бъдете здрави, а останалото нека е музика!

Ако има някой, който може да се похвали, че кариерата му е церемониал от шлагери, това е Мими Иванова. Тя изпя “Хора и улици”, “Майчице свята”, “Слънцето е в моите коси”, “Петнадесет лалета”, “Вече свърши хубавото време”, “Зелената остаряла чешма”, “Лодка по реката”...

Мими Иванова не се дава на годините и на забравата. На 16 декември тя и нейни сътрудници подвигнаха публиката на крайници в зала 1 на НДК.

Дамата от златното време на българската сцена признава, че има нова огромна обич. Това е внучката й Тайа Мей, която ще навърши годинка на 26 декември. Момиченцето е първородната рожба на единствената щерка на Мими и Развигор Попов - Ина.

По гледище на баба си Тайа е родена в България, а Мими била първата, която поела в ръцете си бебето. Разказва за неописуемото си благополучие и за любовта си към Тайа. Пеещата баба споделя, че на драго сърце сменяла памперси на дребната и пособия на щерка си, до момента в който били в България.

Сега мъничето извънредно доста липсва на Мими, тъй като е надалеч и ще се прибере чак напролет и лятото. Развигор, който към този момент е дядо на огромен внук, също обожава Тайа, признава певицата. Всъщност когато кажем Мими, постоянно се сещаме и за Развигор Попов.



Двамата работят интензивно в школата, в която образоват надарени деца. Малчуганите ме зареждат с сила, предизвикат ме да създавам нови песни, вършат ме щастлива и задоволена. Мими се радва, че бабите и родителите на малчуганите са просветили и младото потомство, което ще познава гласа й.

Кариерата на Мими Иванова стартира с голям акордеон, който й подарили родителите и.

Учител по музика рано оценил нейния вокален гений и я поканил в детската си музикална школа. Той и брачната половинка му помогнали на надареното девойче и още първата година то било признато в Музикалното учебно заведение в Пловдив. А след това овладява специалността в Естрадния клас на Ирина Чмихова в Музикалната академия.

Още като ученичка е солистка на Естрадния състав към ДНА в Пловдив, а като студентка - на оркестър “София”. За малко време е в една от първите обединения на трио “Обектив”. През 1973-1974 година работи в Полша, където има взаимни изяви с група “Но То Цо” и вокалния дует “Анджей и Елиза”. След завръщането си в България е солистка на оркестър “Стакато”. Печели голям брой награди. Истинската популярност обаче я споходила, когато почнала да работи с днешния си фамилен сътрудник Развигор Попов и учредената от двамата група “Старт”.

Сред най-хубавите другари на Мими Иванова и брачна половинка й е магът Астор, който в миналото ги срещнал в зала “България”. Малко хора знаят обаче, че сред Мими и гологлавия вълшебник в миналото имало и сърдечна тръпка. Когато се срещнала с Астор, Мими преди малко била приключила Музикалното учебно заведение, била единствено на 19 години.

През януари 1967 година певицата станала звезда на програмата “Цирк на сцена”, където по-късно се присъединил и най-авторитетният през днешния ден илюзионист. Три години траяла интимната връзка на надарената певица с Астор, през които той й бил стопроцентово правилен. После гласовитата хисарлийка отпътувала на гастрол в Полша. Магът останал в Русе, където работел, и страдал, прегръщайки скритом блузата на обичаната, която бил скрил на скрито място.



Някой подшушнал на Мими, че с цел да успее, би трябвало да има до себе си музикант, а не вълшебник

Става солист на елитния тогава оркестър “София”. От Концертна дирекция избрали певицата да показва България в сборни концерти на реализатори от соцблока. Именно там Мими се срещнала с първия си брачен партньор Юрек - басист на известната тогава полска група “Но То Цо”. Бракът сред двамата траял не повече от две години. “Кръстосвахме целия Съветски съюз - концерт след концерт. Имах доста пари и не знаех какво да върша през свободното си време.

Скука! Юрек беше доста хубав. И той Близнак - мойта лобна зодия”, спомня си певицата пред “Седмичен труд”. Полякът бил женен и имал деветгодишна щерка, обаче не могъл да устои пред неудържимата пристрастеност към гласовитата колежка. Когато Юрек се развеждал, първата му брачна половинка извикала Мими и й декларирала почти следното:

“Той толкоз е влюбен в теб, че раздялата ни бе неизбежна. Но аз не преставам да го обичам, по тази причина те апелирам да се грижиш за него и да се отнасяш добре с нашата дъщеря”. Мими почнала работа с “Но То Цо”, а след това с вокалния дует “Анджей и Елиза”. Все по-често обаче я измъчвала носталгия, решила, че повече за нея няма място в Полша. Именно тогава Астор я показал на Развигор Попов, когато той като водач на оркестър “Стакато” търсел солистка.

По това време Развигор бил женен, имал и наследник, по тази причина аспирациите на Мими към него били в началото само креативен, преди да прераснат в персонални.

По някое време тя и белокосият пианист разбрали, че към този момент не могат един без различен, въпреки и двамата да били женени

Няколко пъти се опитвали да сложат завършек на връзката си, до момента в който един ден композиторката Зорница Попова, тогава тяхна изповедничка, им декларирала категорично: “Вижте какво, съберете се, безсмислено е повече да измъчвате себе си и другите хора към вас”. Двойката сключила небрежно цивилен брак в Русе пред инцидентни очевидци, а първата брачна нощ прекарали на задната седалка на рейса за Бургас.

Бракът сред Мими и Развигор развеселил феновете им, само че дал мотив и за значително жлъчни мнения измежду техните съперници.

Днес двамата имат детска музикална школа за гении, която се радва на триумф. Празниците фамилията наложително посреща у дома, в случай че нямат професионални задължения на открито. А Мими издава, че вкъщи Развигор се раздава, изключително когато става въпрос за кулинарни майстории.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР