Ако има някаква изненада около това, че Гроздан Караджов ще

...
Ако има някаква изненада около това, че Гроздан Караджов ще
Коментари Харесай

Кой е Гроздан Караджов, номиниран за вицепремиер и регионален министър |

Ако има някаква изненада към това, че Гроздан Караджов ще е вицепремиер и министър на районното развиване и благоустройството, то тя не е другаде, а в името на партията, която го номинира. Той влиза в изпълнителната власт от квотата на ИТН, а това евентуално за мнозина от хората, които го познават добре, е необичайно.

Караджов е уверен демократ, който постоянно е бил най-близо до хора като Иван Костов и Радан Кънев.

Навремето, през 90-те години той бе едно от лицата на огромните студентски митинги дружно с Емил Кошлуков и Мирослав Севлиевски. После, към този момент като млад правист, Караджов влезе в политическия кабинет на министъра на превоза в държавното управление на Иван Костов. Бе основен секретар в екипа на министър Антони Славински. След като на власт пристигнаха царистите от Национална движение „Симеон Втори", Гроздан Караджов одобри предлагането на Иван Костов да оглави Фондация " Демокрация ". 

После за известно време се занимаваше с сполучлив бизнес в областта на строителството и телекомуникациите, до момента в който не пристигна ден, в който политиката още веднъж го изкуши. Караджов се включи в огромното дясно обединяване, наречено Реформаторски блок. Той бе представител на гражданската квота в обединението и бе определен за депутат в 43-ия парламент от столичния 24 МИР. Стана и ръководител на парламентарната комисия по превоз и телекомуникации. И това досега, в който министърът на правораздаването в кабинета Борисов-2 Христо Иванов не подаде оставка, поради неодобрената правосъдна промяна от страна на ГЕРБ. Тогава за Република България безусловно настана време разделно. Лидерите на ДБГ Меглена Кунева и на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски взеха решение да си траят и да си запазят министерските кресла. Същото направи и здравният министър и зам.-председател на ДСБ Петър Москов. Единствените, които се отхвърлиха от постовете си в символ на взаимност с Христо Иванов, бяха тогавашният началник на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност Атанас Атанасов и... Гроздан Караджов. 

След разпадането на тогавашните реформатори, Караджов се оказа отвън новите планове, излезли на политическата сцена. И по този начин досега, в който партията на Слави Трифонов не завоюва парламентарните избори на 11 юли т. година Има Такъв Народ незабавно настъпи мотиката с неуместния план за кабинет на малцинството с министър председател Николай Василев. Гроздан Караджов се появи като номинация на Има Такъв Народ за транспортен министър във втория му, също по този начин провалил се вид. 

Според осведомени Караджов е бил извикан на пожар от Слави Трифонов и Тошко Йорданов, с цел да избавя ситуацията и да сближи позициите сред партията им и Демократична България. Явно е блъснал на камък.

По време на договарянията за кабинет той бе част от преговорния екип на Има Такъв Народ по тематиките за превоз и инфраструктура. 

Любопитен миг от биографията на Караджов е, че той също бе клиент на основния прокурор Сотир Цацаров. Той бе упрекнат от прокуратурата за източване на милиони от мобилния оператор Теленор. Едва тази година държавното обвиняване отдръпна изцяло претенциите си към него.

Гроздан Караджов е женен с три деца. Има огромен наследник, от който към този момент е дядо, а също и две дребни близначки.

Занимава се интензивно с щедрост.

Караджов е роден през 1966 година Завършва Първа британска езикова гимназия в София и компетентност „ Право “ в СУ „ Св. Климент Охридски “. Специализирал е бизнес мениджмънт в телекомуникации в Токио, Япония.

През 90-те години е ръководител на Независимото студентско сдружение в Юридическия факултет на СУ. Съосновател е и народен координатор на Българско съдружие за почтени избори.

Работил е и като програмен координатор, основен секретар и програмен шеф на " Отворено общество " - София.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР