Ако има нарушения, надали има по-нетърпим към тях от мен.

...
Ако има нарушения, надали има по-нетърпим към тях от мен.
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Ще се поправим, ако сме гласували лобистки промени за Артекс


Ако има нарушавания, едва ли има по-нетърпим към тях от мен. Ще се изправим, в случай че сме сбъркали, бъдете сигурни.

Това съобщи в Брюксел министър председателят Бойко Борисов в коридорите на Европейския съвет в Брюксел, запитан за законовите промени в региона на строителството у нас.

Вчера "Свободна Европа " заяви, че през 2017 година Народното събрание гласоподава ремонти в Закона устройство на територията (ЗУТ), с помощта на които компания „ Артекс “ съумява да осъществя знаковия си план – 34-етажен небостъргач в столичния квартал „ Лозенец “, който сега още се строи.

От "Артекс " реагираха, че нямат потребност от политическа поддръжка за бизнеса си. ГЕРБ разясниха, че въпросните ремонти не облагодателстват тъкмо тази компания, тъй като нямат ретроактивно деяние.

"Ако има лобистки закони, в случай че е направено нещо неправилно, персонално се наемам същата тази парламентарна група да вкара закон, който да го отрегулира ", добави Борисов.

"Всеки, който си е превишил правата, ще си носи следствията. Ако ГЕРБ са приели закон в Народното събрание, който облагодетелства някой, на следващия ден ще внеса различен, с който да трансформира това, в случай че е погрешно. В Брюксел има толкоз високи здания - тук няма ли такива сдружения, протестиращи. В кой град няма високи здания. Въпросът е дали има лобизъм. Ако има такова нещо, ще го изправим. Обвиняван съм, че се връщам обратно, когато нещо е погрешно. Нас ни е избрал народът и, в случай че има нещо погрешно, видно е, че би трябвало да се поправи ", съобщи министър председателят.

Като ревизира детайлите, както постоянно сме постъпвали, ще постъпим и в този момент. Ние нашите последици ще си понесем, уточни той във връзка покупко-продажбите с недвижими парцели на представители на ГЕРБ. Дали ще е леке, дали ще е белег, тази партия съм я основал, с цел да се бори с корупцията на комунистите към този момент столетие. Тя, с помощта на българския народ, им нанесе толкоз провали във всички избори неведнъж, колкото никоя друга партия в историята на България. Естествено е ударите върху ГЕРБ да са страховити. Тази партия има смисъл единствено в случай че извършва това, за което е основана, сподели още Борисов.

Той трансферира топката към комунистите и недалечното минало:

Как ще оневиним Българска социалистическа партия за лагерите - те не са се отказали от историята си. Националните произшествия, съсипването на стопанска система, банки, на всичко. Българска социалистическа партия си одобриха закон всичките им корупционни покупко-продажби да отпаднат със закон. Българска социалистическа партия в последните си дни на ръководство (на тройната коалиция - бел. кор.) одобриха закон, който споделя, че не им се търси отговорност за нищо, означи министър председателят.

Искат да ни върнат във времето на най-гадната реторика, да се върнем още по какъв начин са умъртвили дядо ми. Тогава с децата на тези, които са го умъртвили, можем да водиме война, както желаят и по никакъв начин не ме е боязън. Да си изберат. Ние предлагаме да се активизира всичко. Лично съм ходил при президента да му рапортувам за терористичните актове, за това, което вършим в стопанската система. Лично аз, два пъти. Не го шумим, тъй като е война. Колкото да съм за единство и за мир, просто толкоз неща се вършат положителни и единствено с общи старания можем да се измъкнем в този тежък свят, добави министър-председателят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР