Ако има направени застраховки от кипърската компания след 10 май,

...
Ако има направени застраховки от кипърската компания след 10 май,
Коментари Харесай

Експерт с гореща информация за фалиралата "Олимпик"

Ако има направени застраховки от кипърската компания след 10 май, става въпрос за машинация. Това сподели заместник-председателят на Комисията по финансов контрол и управляващ ръководство " Застрахователен контрол " Ралица Агайн по отношение на проблема по кипърската застрахователна компания, съобщи организация „ Фокус “.

Тя разясни, че на 10 май 2018 година КФН е била осведомена от кипърския регулатор за това, че лишава лиценза на застрахователя „ Олимпик “, който прави активност у нас посредством клон в България.

Агайн изясни, че незабавно след приемане на тази информация, комисията е подхванала всички дейности и е забранила продажбата на тези застраховки. „ След 10 май няма нито една лавица на гаранционния фонд, която да е издадена от „ Олимпик “ в България тъй като гаранционният фонд неотложно още на 10 май в деня на нашето решение направи нужното. Ако има направена застраховка след тази дата, става въпрос за машинация “, сподели Агайн.

По думите ѝ КФН ще направи инспекция на тези измами и ще алармира полицията.

" Общата стойност на загубата на всички клиенти на кипърската застрахователна компания възлиза на 9 млн. 350 хиляди лева ", разяснява още тя.

На въпрос какви са сумите, които " Олимпик " дължи по прекъснати полици, тя отговори: „ Направихме план въз основа на информацията от гаранционния фонд за парите, които би трябвало да възвърне по прекратените полици. Общо са на стойност 9 млн. и 350 хиляди лева “.

Тя разясни, че общата стойност на наградата по тези полици възлиза на 40 млн. лева По думите ѝ междинната загуба на клиент е сред 3 лева и 78 лева за интервала от на следващия ден до края на януари 2019 година " След края на януари полиците са доста по-малко. Това е позитивният факт - 29 хиляди Там междинната загуба е от 103 лева до 192 лева на клиент ", изясни Агайн.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР