Ако има консенсус в новото управление за запазване на работните

...
Ако има консенсус в новото управление за запазване на работните
Коментари Харесай

КНСБ: Трябва да се говори за заплати и работни места, не за дефицит

Ако има консенсус в новото ръководство за опазване на работните места - това би трябвало да бъде във фокуса, а не да си приказваме какъв брой да е дефицитът в бюджета. За това настоя президентът на КНСБ Пламен Димитров пред Българска национална телевизия за високите цени на тока, обезщетенията и растящата инфлация.

През декември съкращенията са почнали и има доста повече съкратени, в сравнение с назначени, разяснява Пламен Димитров.

По думите му за предходната година по формалните данни на Национален статистически институт междинната работна заплата варира с от 12 до 14% растеж. Това е растежът на приходите, който ни е необходим от януари месец, само че минималната заплата би трябвало да стане най-малко 750 лв. . Трябва да има цялостни обезщетения за всички консуматори на ток и газ, както и да се усилят работните заплати най-малко с 15%, настоя Димитров.

Той чака да има разговор с държавното управление, а не просто да се сложат някакви цифри на масата за приходите и помощите. Президентът на КНСБ не вижда потребност всичко да бъде вързано с минималната работна заплата. 800 000 българи работят на приход до 600 лв..
 Над 2 милиарда лева дава страната за коронавирус ограничения, само че не чака сериозен недостиг
Над 2 милиарда лева дава страната за коронавирус ограничения, само че не чака сериозен недостиг

Министрите не са подготвени с проектобюджета

КНСБ е срещу метода, по който се вкара компенсацията за пенсионерите . С това, което предлага новото държавно управление, отново няма да излезем от обстановката, в която се вкарахме. Цялата сметка не излиза вярна , посочи Пламен Димитров.

Според него доста хора са останали некомпресирани и то освен хората, които са на минимална работна заплата.

Президентът на КНСБ настоя ограниченията за тока и газа да бъдат съответни.

Според Пламен Димитров би трябвало да бъде анулиран. За КНСБ това е голяма неточност, която спъва електрическата енергия. Ако за тока се направи различен микс и се вкара АЕЦ " Козлодуй " в контролирания пазар, цената на електрическата енергия може да бъде без нарастване, само че за топлоенергията може да има нарастване, сподели още Пламен Димитров.
 Бизнесът към момента чака Кирил Петков за среща за цените на тока и газа
Бизнесът към момента чака Кирил Петков за среща за цените на тока и газа

До този миг АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ и ССИ нямат отговор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР