Ако има компания, която можем да определим като иноватор от

...
Ако има компания, която можем да определим като иноватор от
Коментари Харесай

От Razr V3 до Razr 40 Ultra: Как Motorola напълно преобрази сгъваемия дизайн на телефона

Ако има компания, която можем да определим като иноватор от самото основаване на пазара за телекомуникации, то всички бихме били единомислещи – Motorola. Компанията има доста разнообразни патенти и с изключение на, че е директно обвързвана с първия диалог по мобилен телефон, концепцията за сгъваеми модели си е изначално нейна, още със основаването на първия сгъващ се телефон StarTAC.

Много забавна е историята, за която могат да се намерят доста материали в мрежата, само че същинската гражданска война идва след милениума.

„ Годината е 2003 и Motorola възнамерява правоприемник на известния си телефон StarTAC, пуснат за първи път през 1996 година Държейки го в ръцете си в централата на Motorola в Чикаго, минималният, черен като въглен флип телефон е невероятно лек и впечатляващо тъничък – даже по днешните стандарти. Но този телефон беше на седем години и беше престанал да се постанова на пазара. Екранът беше дребен. Бутоните бяха дребни. Беше основан за диалози в свят, насочен към мултимедията. “ – спомня си Пол Пиърс – дизайнер в Motorola. Той е бил в първичния екип по дизайна на Razr – невероятно тънкият телефон, който ще промени всичко. „ Преди Razr да бъде пуснат на пазара през 2004 година, телефоните се бяха трансформирали в части скъпа пластмаса. Независимо дали ставаше въпрос за бонбона Nokia 3310 или за сребърно напръскан телефон във формата на мида от Sanyo или Samsung, устройствата бяха позиционирани като функционални устройства. С развиването на технологиите – с въвеждането на по-големи, цветни екрани и камери – те ставаха все по-дебели. Пробивите във Финландия, Япония и Корея постепенно ни тласкаха към великански устройства, които едвам се побираха в джоба. Звучи ли ви познато? “, пита дизайнера Пол Пиърс. В Motorola са наясно, че StarTAC се нуждае от съвременна смяна, с цел да се конкурира, само че не желаят да бъде следващият пълен телефон в магазина. Краткият проект за новия телефон е построен към една-единствена, новаторска причина. „ 10 мм “.  Тънък като острие телефон.

И по този начин във времето, когато мобилните телефони бяха много дебели, Motorola внесе гражданска война в промишлеността със своя именит модел Razr V3. С тъничък профил, грациозен дизайн и новаторски механизъм на прегъване.  Телефонът се трансформира в иконичен знак на модерността и стилa. Със своя извънредно тъничък профил и необикновено стилен дизайн, Razr V3 се трансформира в същински шлагер и едно от най-продаваните устройства на Motorola. Телефонът беше знак на статуса и елегантността, и представляваше нова епоха в смарт телефон промишлеността.

Сега в наши дни, след години на еволюция и софтуерен прогрес, Motorola трансформира играта още веднъж с последната си иновация – Razr 40 Ultra. Този нов модел унищожава всички показа за сгъваемия дизайн на телефона и потвърждава, че Motorola още един път е на предни позиции в нововъведенията.

Една от най-забележителните характерности на Razr 40 Ultra е неговият еластичен OLED екран. Този екран употребява последните технологии за извиване на екрани, позволявайки на телефона да се сгъва безпроблемно и да се разгъва в цялостен размер, предоставяйки потребителите с по-голям работен шир и по-широк обсег на визуализация.

Освен своята впечатляваща гъвкава технология, Razr 40 Ultra разполага и с модернизиран механизъм на прегъване, който подсигурява гладко и надеждно отваряне и затваряне на телефона. Това разрешава на потребителите да преобразят телефона от стилен и комфортен за носене размер в по-голям и функционален екран в секунди.  Motorola също по този начин влага в подобряването на издръжливостта и надеждността на своите сгъваеми телефони. Разработката на здрави и издръжливи материали, които разрешават на телефоните да устоят на повече от 400 000 цикъла на отваряне и затваряне, е едно от основните провокации, които Motorola сполучливо преодолява.

В Razr 40 Ultra производителят е понижил броя на съставените елементи на пантата до 85, а самият смарт телефон към този момент може да се фиксира под всевъзможен ъгъл – от 45° до 120°. Новата панта вид „ сълза “ на Razr 40 Ultra към този момент е без пролуки и е проектирана по този начин, че да бъде по-тънък и по-лесен за отваряне.

Дизайнът на Razr 40 Ultra претърпява основни усъвършенствания. Телефонът съчетава първокласни материали и финиш, като метал и стъкло, с цел да сътвори висококачествена визия. С деликатно направени елементи и изчистени линии, телефонът е по едно и също време елегантен и актуален.

Въпреки тънкият си дизайн смарт телефонът разполага с мощен процесор, усъвършенствана камера и богат набор от функционалности, които обезпечават извънредно преживяване на потребителите. Освен това с Razr 40 Ultra Motorola се възползва чудесно и от втория екран, който към този момент е доста по-голям (реално това е най-големият и най- функционален външен екран на пазара). Със специфична „ Quick View “ функционалност на външния екран на Razr 40 Ultra, потребителите могат да получават бърз достъп до уведомления, контроли на музика, камера и други функционалности, без да отварят телефона. Това доста улеснява потреблението на модела, изключително когато е на път или в обстановки, където бързият достъп е от значително значение.

С развиването на сгъваемите телефони, Motorola също по този начин се концентрира върху разширението на екосистемата си. Разработването на приложения, особено усъвършенствани за гъвкавия екран, открива нови благоприятни условия за потребителите. Разработчиците могат да основават новаторски и интерактивни приложения, които употребяват цялостния капацитет на сгъваемия екран и трансформират метода, по който използваме нашите телефони.

Индустрията на смарт телефоните постоянно е била подложена на бързи темпове на развиване и нововъведения. Сгъваемите телефони съставляват идната еволюционна стъпка в тази област, и Motorola е на фронтовата линия на това придвижване. С гъвкавите си екрани, усъвършенствани механизми на прегъване и новаторски функционалности, телефоните от серията Razr на Motorola още веднъж потвърждават, че компанията освен следва софтуерните трендове, само че и ги дефинира.

От Razr V3 до Razr 40 Ultra, Motorola минава през впечатляваща смяна и развиване в областта на сгъваемите телефони. След като промени метода, по който носим и използваме нашите мобилни устройства, Motorola продължава да насочва промишлеността напред с нововъведения и жанр. С всяка нова итерация на своите сгъваеми телефони, Motorola утвърждава своето място като водещ производител в тази революционна област и продължава да ни впечатлява със своите дизайни и технологии.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР