Ако има едно име в световния футбол, което да изпъква

...
Ако има едно име в световния футбол, което да изпъква
Коментари Харесай

В преследване на Златната топка. Карим Бензема, който пише история в Мадрид

Ако има едно име в международния футбол, което да изпъква най-вече през последната година, то е на французина Карим Бензема . В сряда той стана стана вторият водещ голмайстор на Реал Мадрид за всички времена, откакто вкара втория гол за тима против Айнтрахт Франкфурт в мача за Суперкупата на УЕФА.

Така с общо 324 попадения той задмина именития испански нападател Раул Гонзалес , а пред него остана само Кристиано Роналдо с 450 гола. С успеха от 2-0 в сряда Бензема донесе и първия трофей за Реал през новия сезон, както и рекордна пета Суперкупа на УЕФА, с която клубът му изравни Барселона и Милан по този индикатор.

Това е едно от многото достижения тази година, с помощта на които Бензема е считан за главен любимец за спечелването на Златната топка за 2022 година

"Той е доста значим състезател, водач на тима. Ако сме тук, това значително се дължи на неговите заслуги, той вкара доста голове, приключи добре сезона, вкара гол през днешния ден ", сподели след мача треньорът на Реал Карло Анчелоти . "Няма подозрения кой би трябвало да завоюва Златната топка, това би трябвало да е Карим. "

Бензема е роден в Лион, Франция, в фамилията на алжирци. Започва кариерата си в локалния клуб Олимпик Лион през 2005 година Три години по-късно става Играч на годината на Френската лига, а през 2009 година подписва прехвърлянето си в Реал Мадрид на стойност 35 млн евро.

През годините последователно става един от най-важните играчи на клуба дружно с Кристиано Роналдо и Гарет Бейл . Благодарение на тримата тимът печели четири трофеи в Шампионската лига през 2014, 2016, 2017 и 2018 година, след което Роналдо напуща клуба.

Бензема е притежател на десетки отборни и самостоятелни оценки в кариерата си, а мощното му показване през последния сезон докара и до нов, общо 14-и, успех на "Белия балет " в най-престижния европейски клубен шампионат. Французинът стана и голмайстор на шампионата с 15 попадения.

Бензема е печелил 23 трофея с Реал Мадрид, в това число четири трофеи от испанската Ла Лига, две Купи на Краля и пет трофеи от Шампионската лига.

Попитан от "Ескуайър " каква е тайната на триумфа му, той споделя: "Рекордите идват след усилената работа и постоянството, което имаш. Няма загадка, с изключение на да работиш доста и да си непрекъснат. "
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР