Ако има една корпорация от най-големите да е хаквана най-много

...
Ако има една корпорация от най-големите да е хаквана най-много
Коментари Харесай

Rhysidia публикуваха откраднатото от Insomniac, техни колеги изразяват солидарността си

Ако има една корпорация от най-големите да е хаквана най-вече спрямо другите огромни компании, то това е несъмнено Sony и другите ѝ подразделения, за които се грижи. От огромната офанзива над Sony Pictures преди девет години до офанзивата към основателите на Matvel’s Spider-Man Insomniac Games от по-рано този месец – един модел се повтаря до безкрайност.

Преди малко повече от седмица ви информирахме, че мрежата на Insomniac е станала жертва на офанзива с не толкоз известна рансъмуер опасност с името Rhysidia. Хакерите твърдяха, че са откраднали терабайти информация, криптирали са данни и желаят откуп от студиото в размер на $2 000 000 в крипто, с цел да не разгласяват откраднатото в Интернет. Явно гейм компанията и Sony са отказали да се подчинят на настояванията на кибертерористите и те разгласиха преди дни 1.7TB данни, идващи от вътрешната мрежа на Insomniac Games.

От оповестената от киберпрестъпниците информация излиза наяве, че пробивът е в действителност унищожителен. Изглежда, че хакерите са съумели да доближат до най-чувствителните елементи от мрежата на Insomniac, като са оповестени, както корпоративна информация, по този начин и персонална информация на хората, работещи в студиото, сканирани техни паспорти, контракти, архивирана връзка от Slack диалози, информация за сегашни и бъдещи игрови планове. CyberDaily.au предава, че общо данните включени в оповестените от Rhysidia архиви са формирани от 1.3 милиона файла, като съгласно хакерите, това е 98% от цялата информация, до която са получили достъп.

Австралийското издание е съумяло да се свържи с хакерите от Rhysidia, които са декларирали, че това не е било „ инцидентно попадение “, а целенасочена офанзива, като още първоначално били наясно, че един гейм разработчик е лесна цел. „ Успяхме да се доберем до домейн админа за 20-25 минути работа “, обяснили на изданието те. Rhysidia декларират, че офанзивата им е имала чисто финансов претекст и нищо повече и насочат необичайно предизвестие към японската компания, подсказвайки, че може би имат освен това от това, което показват: „ Sony започнаха следствие, само че по-добре да стоят встрани “.

Ударът към Insomniac надали ще засегне по сериозен метод Sony, само че разкритата информация към работата на гейм студиото, всичките персонални данни на чиновниците на студиото и терзанията, които ще им причинят, предизвикаха някои от техните сътрудници да се изкажат по случая, изразявайки взаимност с тях.

„ Изразяваме нашето състрадание към засегнатите членове на студиото. След всичките им старания и отдаденост, които те са посветили на игрите си, те не заслужаваха това. Никой не го заслужава. Хакерите са разгласили също по този начин персонална информация на чиновниците, което е в действителност срамно и мерзко “, написаха в профила си в „ Х “ Remedy Entertainment, основатели на Alan Wake.

„ Изпращаме поддръжката си на изключително надарения екип на Insomniac Games. Вашата пристрастеност и креативност са ярък лъч в промишлеността ни и знаем, че ще преминете през това с отличителната за вас устойчивост. Изнасянето на информация по противозаконен метод наранява хората “, пишат също по този начин That’s No Moon, студио, формирано от някогашни разработчици от PlayStation.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР