Ако има човек в Смолян, за който никой няма да

...
Ако има човек в Смолян, за който никой няма да
Коментари Харесай

Димитър Кацаров – кметът на честта и на хората

Ако има човек в Смолян, за който никой няма да каже и една неприятна дума, това несъмнено е досегашният пълководец на 101-ви алпийски полк. Сега той е претендент за кмет на община Смолян, подсилен от локалната коалиция „ Новото време “ – КРОС с номер 68 в бюлетината, само че генерации смоленчани го познават като безукорен боен, безрезервен и постоянно подготвен да се притече на помощ. Дали ще са закъсали коли в снега, изгубени хора в планината или откъснати от бедствия и повреди обитаеми места, и неговите „ златни момчета и девойки “, както самичък ги назовава, постоянно са подготвени да избавят хората, изпаднали в неволя. Разбира се това е в допълнение на първостепенната им задача – подсигуряване на защитата и сигурността на региона на югоизточната българска граница.

Преди година и половина полковник Кацаров се пенсионира и поставя завършек на военната си кариера след дългогодишна офицерска работа. 31 години от нея минават в родния му град Смолян, където служи на хората и на страната първо в 101 мотострелкови полк, след това извървява цялата кариерна стълбица, преминавайки през 14 длъжности и стига до пълководец на настоящия 101-ви алпийски полк.



споделя, че в армията е постигнал всичко, за което е мечтал, само че идеята да служи на хората остава водеща в живота му. „ Именно по тази причина одобрих и да бъда претендент за кмет на Смолян. Няма да е нескромно да кажа, че познавам всеки дом, всяка махала, всяко обитаемо място в района. Познавам добре паниките и очакванията на хората, техните болки и наслади. Познавам коравия дух на смоленчани, фантазиите им децата да имат благоприятни условия да останат и да се развиват в района, а възрастните хора да имат почтени старини. Винаги съм работил в името на хората. Доказал съм, че знам по какъв начин се вземат решение проблеми. В днешните времена на големи провокации и рецесии от всякакво естество Смолян се нуждае повече от всеки път от подготвеност, отдаденост и нова сила “, споделя в предизборното си послание.



Като върховен военослужещ той се употребява с доверието на всички български държавници по времето на военната му работа. Към тях се прибавят и построените от постоянни интернационалните контакти през годините с авторитетни висши военни от партньорските сили във Англия, Нидерландия, Съединени американски щати, Словения, Германия, Италия, Румъния, Австрия, Швейцария и в Украйна.



„ Благодарен съм за това, и няма да се поколебая да употребявам всички контакти, които съм построил през годините у нас и в чужбина, за добруването на хората в Смолян. Научен съм да послужвам на жанр и родината, знам къде числя се, къде са моите корени и знам по какъв начин да работя сполучливо за развиването на Смолян като европейски град с съвременна инфраструктура, със постоянна икономическа среда, с чиста природа, със обективна обществена политика и грижа за хората, с развити просвета и спорт. “ Неслучайно точно културата и спортът са измежду основните цели на. Самият той свири на гайда и е добре прочут в спортните среди на града. В младите си години е част от тима на футболен клуб „ Родопа “, упражнявал е плуване и е разпален скиор. „ Спортът не е единствено дисциплинираност и добра физическа подготовка. Той е дух и хъс да се докажеш и да постигнеш победа. Смятам, че ги нося в себе си и тези качества ще ми оказват помощ да се оправя с провокации, които чакат новия кмет на Смолян “, споделя.



(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР