Ако има безплатни детски градини, децата в 1 клас ще

...
Ако има безплатни детски градини, децата в 1 клас ще
Коментари Харесай

Александър Сиди: Ако има безплатни детски градини, децата в първи клас ще имат равен старт

„ Ако има безвъзмездни детски градини, децата в 1 клас ще са еднообразно готови, ще имат еднакъв старт ”. Това съобщи в ефира на Александър Сиди, народен представител от Вътрешна македонска революционна организация, „ Обединени патриоти ”.

Днес стана ясно, че ВМРО предлага да отпадне таксата за детските градини за всички признати все още деца. Идеята е била разисквана на Коалиционен съвет.

„ Всички знаем, че е нужно децата от 4-годишна възраст да посещават детска градина. Тук обаче се получи следващата сегрегация. Държавата ще отпуска средства за безвъзмездни детски градини за тези хора, които по този начин или другояче получават обществени помощи. Ако всички сме задължени да водим децата си на детска градина, за какво някои са привилегировани да употребяват услугата гратис? ”, разясни Сиди.

Той разяснява и проблема с доброволните отряди. „ Не сме решили казуса, само че няма да напущаме обединението. Отношенията ни с ГЕРБ са шарени още от началото . В последна сметка доброволните отряди бяха заложени в програмата за ръководство. На последния съдружен съвет взехме решение, че ще внесем още веднъж предлагането ”, сподели още депутатът.

Той разяснява и настояването на Вътрешна македонска революционна организация за по-строг надзор на средствата на неправителствените организации. Поводът са поправките, които внесоха преди дни за финансирането на НПО-та и за ограничение на пълномощията на новия съвет за гражданското общество. От Вътрешна македонска революционна организация желаят всички НПО-та да заявяват, в случай че получават над 1000 лв. от финансиране от чужбина.

Сиди разясни, че неправителствен бранш би трябвало да има и би трябвало да развиват гражданското общество, само че е проблем, когато той се държи като държавно . Даде образец с Тома Белев който веднъж е по малките екрани като представител на Неправителствени организации, на другия ден като общински консултант от София, а наред с това и член на партия.

" Типичен образец за лицемерието на неправителствения бранш ", сподели Сиди. Даде образец и с Българския хелзински комитет. По думите му част от НПО-та са с политически уклон и не работят за ползите на страната.

Новият съвет за гражданско общество към Министерски съвет бил определен с процедура, а вицепремиерът Томислав Дончев щял да има единствено консултативен глас в него. Съветът пък бил с пълномощия като на държавна организация.

" Как тъкмо тези НПО-та ще разпределят близо 100 млн.лева ", попита той.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР