Ако икономическият растеж можеше да бъде измислен с думи, досега

...
Ако икономическият растеж можеше да бъде измислен с думи, досега
Коментари Харесай

„Партньорството на лейбъристите с бизнеса“ остава мъгляво

Ако икономическият напредък можеше да бъде фиктивен с думи, до момента Англия щеше да е толкоз богата, колкото Норвегия. Въпреки че инфлацията пада и действителните заплати се покачват, има чувството, че страната е в дълготраен крах и министрите не знаят по какъв начин да го поправят. С още повече стачки на NHS и метрото в Лондон, канцлерът в сянка Рейчъл Рийвс удари струна тази седмица, като направи прилика с тежкото състояние на страната през 70-те години.

Признаването на Рийвс за неуспеха на лейбъристкия корпоративизъм провокира отвращение от левицата, като че ли е изменничество да се учим от историята. Но нейният проспект е доста друг от този на Маргарет Тачър. Тачър беше либерализатор, който отстрани валутния надзор, ограничи войнствените профсъюзи, трансформира лондонското Сити в международен финансов център и ухажваше японските производители на коли.

Рийвс ще либерализира единствено в една област: осъществяване на радикални промени в законите за обмисляне, за отключване на жилища и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР