Ако игнорираме шест месеца съвместна работа, приоритетите, които те поставиха,

...
Ако игнорираме шест месеца съвместна работа, приоритетите, които те поставиха,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Да преговаряме с ИТН би било дефиницията на глупост

" Ако пренебрегваме шест месеца взаимна работа, целите, които те сложиха, че те смъкнаха държавното управление, това би било дефиницията на " нелепост ". Тези хора се потвърдиха " - с тези думи министър председателят в оставка Кирил Петков изрично отписа пред БНР опцията за договаряния с управата на Има Такъв Народ за образуването на идно държавно управление.

56-ия министър-председател на България удостовери, че няма да влиза в диалози с партия " ИТН ", в случай че тя реши да опита да се възползва от полагащия ѝ се възможен трети мандат, връчен от президента.

" " Продължаваме промяната " със Слави Трифонов, Бойко Борисов, Делян Пеевски и Костадин Костадинов няма да преговаряме, " добави той. " Когато знаеш, че има задкулисие там, няма по какъв начин да подадеш ръка и да кажеш, че забравяме всичко. Мотивацията на този човек няма по какъв начин да бъде идентична с нашата. "

Оставката на кабинета ще бъде импортирана в деловодството на Народното събрание в понеделник. На въпрос дали има опция Политическа партия да върне непосредствено първия мандат, който би трябвало да бъде връчен на тях, Петков отговори: " Това зависи от диалозите, които ще водим. Ако забележим, че нито един народен представител не е подготвен да направи тази стъпка. "

Премиерът в оставка сподели, че " би трябвало да е ясно " че не желае да се стига до избори, само че държавно управление не би трябвало да се построява непременно. Все отново в случай че такова бъде образувано с мандат на " Продължаваме промяната " той уточни, че " най-вероятно " ще остане министър-председател, а Асен Василев ще бъде министър на финансите.

Относно опцията партията му да се яви на възможни предварителни избори дружно с " Демократична България " Кирил Петков заяви, че към момента не са водени такива диалози, само че увери, че " в бъдеща коалиция, в която ние управляваме, партньорството ни с Демократична България е на 100% ".

Той добави, че през последните шест месеца Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия са водили доста добър разговор, даже от време на време да не са имали единодушие по дадени въпроси. За изискването за подновяването на договарянията с " Газпром ", сложено от Корнелия Нинова, той сподели, че е подготвен да влезе в диалози:

" Ние не сме спрели да им споделяме на Газпром " Имаме си контракт, апелирам изпълнявайте си отговорностите по него. " Единственият метод, по който в този момент можем да преговаряме е " Приемаме вашите едностранни условия, апелирам ви не слагайте нови едностранни условия ". С Българска социалистическа партия имаме добра връзка и имат специалисти, които добре схващат. Не е въпросът рубли или не рубли. Въпросът е каква е тактиката на България и какво вършим, в случай че " Газпром " спре газоподаването. Явно е, когато си във война, че предприемаш фрапантни ограничения. Представяте ли си да имате снабдител, с който сте във война. Той би направил всичко, с цел да употребява това, в случай че сте уязвими. "

" Притеснявам се, че сега не приказваме против " Газпром " идеологически. Имаме два казуса с тях. Малкият проблем е, че те трансформираха контракта едностранно. По-големият е, че без значение от това какъв контракт имаме, в случай че Русия реши да удари Европа енергийно, просто натиска бутона и газа завършва ноември месец поради войната. "

Петков разяснява и опасенията си от това какви решения би взел възможен длъжностен енергиен министър по проблема: " В момента най-лесното нещо е да кажеш " ноември не ме интересува какво ще се случи ", ще заплащам в рубли и всичко ще е наред. "

Министър-председателят в оставка приказва и по тематиката за връщането на хартиените бюлетини и бе безапелационен, че " Продължаваме промяната " няма да поддържа Българска социалистическа партия за това: " " Много по-честни избори имахме, тъй като нямахме тези протоколи, тези торби с бюлетини, които се разнасят по спортни зали, нямаше тези благоприятни условия за операции. Това би било стъпка обратно. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР