Ако идеята на ГЕРБ е била с намаляването на субсидиите

...
Ако идеята на ГЕРБ е била с намаляването на субсидиите
Коментари Харесай

Александър Симов: ГЕРБ не променя системата - иска да я унищожи, за да си осигури политически монопол

" Ако концепцията на ГЕРБ е била с намаляването на дотациите да " натрият носа " на другите партии, това още веднъж демонстрира стила им на политическо държание. Това е една дивашко-популистка концепция, пусната като гръмък ПР и потвърждава липса на каквато и да е поредност ". Това съобщи националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Александър Симов пред Нова телевизия. Той разяснява, че най-абсурдна е тезата, че с това ГЕРБ ще трансформират системата. " Това не е смяна, а заличаване на демократичната политическа система в България, с цел да може ГЕРБ да си подсигурява политическия монопол. Ние сме за промяна на системата, само че не желаеме да разрушавам демокрацията, както прави ГЕРБ ", безапелационен бе Симов. Народният представител добави, че Българска социалистическа партия е за понижаване на партийната дотация, само че не на 1 лев и социалистите са подготвени за диалог с всички политически партии за нейния размер. " В момента, в който Борисов предложи дотацията да стане 1 лев, той сподели, че предприемачите ще оглавят партиите. Това е " смяната " и " опцията за развиване на политическия модел ", която се планува - българската политика е застрашена ", съобщи още Александър Симов.

" ГЕРБ не се нуждаят от дотация, тъй като имат пари в банкова сметка и разполагат с целия държавен бюджет ", сподели още Александър Симов. Той напомни предлагането на сътрудника си проф. Румен Гечев, партиите да върнат в бюджета спестените в банкови сметки пари от дотациите. " Защо ГЕРБ реагираха толкоз остро на концепцията на сътрудника Гечев, откакто желаят да стартираме на чисто ", попита Симов. Народният представител добави, че всички българи знаят какъв брой коства едно слизане на Бойко Борисов от джипа. " При всяко слизане министър председателят вади по 15-20 млн. лева ", добави Симов. Социалистът разяснява още, че когато се раздават държавни пари, да се твърди, че Борисов е нещо друго от ГЕРБ, е неуместно.

Относно прозрачността на харченето на партийните дотации, Александър Симов разяснява, че Българска социалистическа партия харчи своята дотация по метод, който може да бъде тестван. Той добави, че с изключение на политическа активност, с тези средства партията устоя локалните си организации и партийни клубове.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР