Ако и вие смятате така - тази статия е точно

...
Ако и вие смятате така - тази статия е точно
Коментари Харесай

От Това По-Хубаво Няма! Ето Как Да Си Направите Перфектната Палачинка! Най-Добрата Рецепта!

Ако и вие смятате по този начин - тази публикация е тъкмо за вас. Тук ще откриете някои малко известни обстоятелства свързани с това сладко наслаждение, както и препоръки на топ кулинар по отношение на приготвянето им.

Хората по целия свят ги обожават, само че на разнообразни места те се подготвят и по друг метод. В Ирландия да вземем за пример в сместа за приготвянето им се прибавят ром и ароматни подправки. Пържат се извънредно тънки и се поръсват със захар и лимонен сок. Предложат ли ви палачинка в Холандия, бъдете готови за усет на джинджифил, касис и шунка.

Начините на подготвяне, като оставим встрани съставките, са два - със или без набухвател. Американските палачинки са доста пухкави точно поради бакпулвера в тях, до момента в който в Русия те наподобяват по-скоро на питки, забъркани с квас.

У нас пък обичайно подготвяме този десерт с мляко - прясно или кисело, само че за още по-интересен и изразен усет може да опитате с газирана вода, бяло вино, шампанско или даже бира.

Британският кулинарен специалист Гордън Рамзи споделя неговите секрети за съвършената палачинкова примес. Той споделя, че е целесъобразно сместа да се забърква с блендер, с цел да стане тя по-въздушна.

Течните съставки би трябвало да са или охладени, или на стайна температура, само че в никакъв случаи топли. Започва се от по-ниска степен на блендера и последователно тя се усилва до момента в който не се получи гладка примес.

Пърженето съгласно него е също толкоз значимо, колкото и тестото. Палачинките би трябвало да се пържат на мощен огън и в растителна лой. Ако ги предпочитате с масло, би трябвало да сте готови, че по този метод те загарят прекомерно бързо, до момента в който олиото може да се загрее до по-висока температура без да загори.

Използват се не повече от 2 с.л. лой за една доза палачинки. Завъртате бързо тигана с цел да се разлее сместа на всички места и чакате. Не след дълго ще похапвате от нежното, дантелено и доста обичано лакомство.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР