Ако и вие като нас сте фенове на сладкото и

...
Ако и вие като нас сте фенове на сладкото и
Коментари Харесай

Направи живота по-сладък! Топ 7 най-добри кремове за торти

Ако и вие като нас сте почитатели на сладкото и сочните торти, то най-вероятно седмица през седмица забърквате по някое друго сладко прелъщение вкъщи.

И в случай че не ви е задоволително единствено да заситите глада за сладичко, а желаете да се усъвършенствате и всяка последваща излязла отдолу под ръцете ви торта да е все по-вкусна и красива, то идващите 7 предписания за кремове ще са ви нужни.

Ако не можете да запомните всички, то си харесайте най-малко няколко, тъй като с тях тортите ви ще са обезпечено положителни.

1. Бърз крем

Разбиват се до побеляване 4 жълтъка с 1 чаена чаша захар. Прибавят се 1 чаена чаша прясно мляко, краве масло 1 супена лъжица, брашно 1 супена лъжица и 1 ванилия. Сместа се слага на огъня и се бърка до втвърдяване. С охладения крем се гарнира тортата.

2. Сметанов крем

 Сметанов крем

Сметана 500 г се разрушава, като последователно се прибавя 1 чаена чаша пудра захар. Когато сметаната стартира да се посгъстява, към нея се прибавят 2 белтъка, разрушени на сняг с 1 супена лъжица пудра захар и 2 ванилии. Със сметановия крем благодарение на пулверизатор се украсяват разнообразни торти.

3. Маслен крем

 Направи живота по-сладък! Топ 7 най-хубави кремове за торти

Отделят се жълтъците от белтъците на 3 яйца. Белтъците се разрушават на сняг. Отделно се разрушават жълтъците с 1 чаена чаша пудра захар. В различен съд се разрушава 250 г краве масло до пухкавост. Към него се прибавят на тънка струйка разрушените жълтъци със захарта и най-после разрушените на сняг белтъци. С този крем се пълнят и гарнират торти и други сладкиши.

4. Бял крем

 Направи живота по-сладък! Топ 7 най-хубави кремове за торти

Към 1/2 л прясно мляко се прибавят 2 супени лъжици брашно и се сваряват на огъня, като се бърка непрестанно до втвърдяване. Отделно се разрушават 125 г краве масло със 100 г пудра захар, до момента в който стане на пяна. Към разрушеното масло се прибавя по малко от изстиналото мляко. Сместа се бърка 15 мин. Този крем е подобаващ за готовите блатове.

5. Крем с орехи

 Направи живота по-сладък! Топ 7 най-хубави кремове за торти

Сметана 1 чаена чаша се разрушава със 150 г пудра захар и ванилия. Прибавят се 3 разрушени жълтъка и 150 г смлени орехови ядки. С готовия крем се гарнира тортата.

6. Бадемов крем

 Направи живота по-сладък! Топ 7 най-хубави кремове за торти

Разбиват се до побеляване 6 жълтъка с 1 чаена чаша захар и 1/2 супена лъжица масло. Прибавят се 100 г смлени бадеми, 100 г настърган шоколад, 1 ванилия, 1/2 чаена чаша прясно мляко. Сместа се слага на огъня. Бърка се непрестанно до втвърдяване. С изстиналия крем се намазва тортата.

7. Крем Мока

 Направи живота по-сладък! Топ 7 най-хубави кремове за торти Снимка: К.Георгиева

Смесват се масло 2 супени лъжици, брашно 2 супени лъжици, 1 чаена чаша сварено, прецедено кафе и захар 6 супени лъжици. Сместа се слага на огъня и се бърка, до момента в който се сгъсти. Към изстиналия крем се прибавя 150 г сметана. Разбърква се още веднъж и с готовия крем се гарнира тортата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР