Ако и през тази година имотите отбележат поскъпване, то няма

...
Ако и през тази година имотите отбележат поскъпване, то няма
Коментари Харесай

Експерт: Имотите няма да поскъпнат с повече от 1-2%

Ако и през тази година парцелите отбележат повишаване, то няма да бъде повече от 1-2%. Това счита ръководителят на Управителния съвет на Националното съдружие " Недвижими парцели " Добромир Ганев.

По неговите думи прогнозите за нов растеж на цената на жилищата на българския пазар не наподобява толкоз притеснително, колкото бяха действителните покачвания от преди няколко години.

Експертът показва, че купувачите на парцели би трябвало да търсят препоръки от юридически и пазарни консултанти, преди да вземат дефинитивно решение за дадена договорка.

" Строителите към този момент стават по-гъвкави към своите предложения поради нарасналото предложение на пазара ", разяснява Ганев в изявление за BloombergTV.

" Обемът от покупко-продажби за предходната година е най-ниският от миналите 5 години - 212 000 за цялата страна. А растежът в разрешенията за градеж е 113% ", показва той.

По неговите думи при положение, че цялото това строителство се осъществя, неизбежно това ще даде резултат върху цените на пазара.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР