Ако хората започнат да консумират повече растителни продукти вместо животински,

...
Ако хората започнат да консумират повече растителни продукти вместо животински,
Коментари Харесай

Ако намалим месото, ще забавим и глобалното затопляне

Ако хората стартират да употребяват повече растителни артикули вместо скотски, това ще помогне в битката с климатичните промени, декларират специалисти на Организация на обединените нации, представени от Би Би Си. Мащабен отчет за потреблението на земи и измененията в климата показва, че високата консумация на месо и млечни артикули от западните страни ускорява световното стопляне. Но учени и публични лица не приканват категорично всеки да стане вегетарианец или веган. Те прецизират, че повече хора може да бъдат изхранени с потреблението на по-малко земя, в случай че бъде понижена потреблението на месо.

Документът, квалифициран от 107 учени за Междуправителствения панел за климатичните промени на Организация на обединените нации, показва, че земята би трябвало да бъде употребена по-ефективно, с цел да бъде понижен резултатът от нездравословните излъчвания, отделяни в резултат на човешката активност.

„ Не споделяме на хората да спрат да ядат месо. На някои места те нямат различен избор. Но е явно, че на Запад ядем прекомерно доста “, съобщи проф. Пийт Смит, академик от Университета в Абърдийн.

Докладът зове още за енергични дейности против нанасянето на вреди на почвата и обезлесяването, които също способстват за климатичните промени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР