Ако хората си мислят, че ще се върнат към нормалния

...
Ако хората си мислят, че ще се върнат към нормалния
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Хората да не бързат да живеят все едно нищо не е имало


Ако хората си мислят, че ще се върнат към естествения си метод на живот - т.е. ще се държат все едно, че в никакъв случай не е имало такава зараза, бъркат. Ние би трябвало да знаем, че тя не е изчезнала, съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия доктор Николай Брънзалов - заместник-председател на Българския лекарски съюз.

Вирусът не е липсващ. Трябва да се научим да живеем с него и да се научим да го направляваме, сподели доктор Брънзалов.

Той счита, че последните пет огнища са зародили заради неспазване на противоепидемичните ограничения по време мюсюлманските празници. По думите му това са избрани огнища и обстановката е под надзор.

Всички, които се грижим за преодоляване на епидемията, към този момент имаме доста повече опит за ограничение на въпросните огнища, тъй че не мисля, че това е нещо доста ужасно. Ще има пикове и спадове, до момента в който не унищожаваме вируса, сподели още лекарят.

Според него извънредно значимо е здравната система час по-скоро да проработи в естествен темп, тъй като е вероятен " огромен пик на заболеваемостта от другите болести, а не от коронавирус инфекцията ".

На въпрос за недоволството измежду медици, че не получават обещаните 1 000 лв. за работа на първа линия в битката с COVID-19, доктор Николай Брънзалов призна, че " нещата не бяха добре дефинирани ". От там пристигна казусът, който в този момент ескалира. На " първа линия " дадоха едно определение, за което е невероятно да бъдат покрити всички критерии. Ако аз издавах въпросната заповед, щях да ревизира какво означа " първа линия " в Европа... Ако някой се интересува от мнението на БЛС, е добре пристигнал. Ние на драго сърце бихме се присъединили, с цел да изработим прецизен логаритъм, с цел да няма такива нещо, сподели зам.-председателят на БЛС.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР