Ако господин Карадайъ прочете малко по-нататък в Конституцията, ще види,

...
Ако господин Карадайъ прочете малко по-нататък в Конституцията, ще види,
Коментари Харесай

Василев препоръча на Карадайъ да чете Конституцията

Ако господин Карадайъ прочете малко по-нататък в Конституцията, ще види, че Министерски съвет (МС) има освен право, само че и обвързване да ръководи държавната благосъстоятелност като добър собственик и не би трябвало да допусне запори или вреди да бъдат нанесени на собствеността, която Министерски съвет предлага.

Това съобщи вицепремиерът и финансов министър Асен Василев в коридорите на Народното събрание пред публицисти, откакто в пленарна зала се породи напрежение във връзка запитване на Движение за права и свободи за дейностите на служебното държавно управление след акта " Магнитски ". Вчера Върховният административен съд (ВАС) анулира отчасти разпореждане на Министерски съвет, с което и някои дейности по образуване на санкционен лист на българските управляващи бяха анулирани.

Василев изясни, че е доста основно за България да има механизъм, с който промишлеността и банките да бъдат предпазени при налагане на наказания на лица, които имат някакъв допир с тях. Знаете, че решение на Министерски съвет 4.4.1 е лимитирано единствено до държавните предприятия и Министерски съвет не може да контролира законодателно останалата част от финансовите потоци. Тогава комисията " Магнитски " стартира работа с Министерство на правораздаването за подготовката на проектозакон, който освен да уреди " Магнитски ", а в случай че има глобени лица, които правят активност на територията на България, да има институционален отговор, с цел да се резервира стопанската система, акцентира Василев.

Министерство на правораздаването е водещо в процеса, Министерство на финансите подкрепя с експертна помощ за това кои са главните резултати, които едни възможни наказания биха нанесли на банковата система и върху стопанската система, сподели финансовият министър.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР