Ако гледка към Средиземно море, винени лозя и слънчеви плажове

...
Ако гледка към Средиземно море, винени лозя и слънчеви плажове
Коментари Харесай

В италиански град се продават имоти за 1 евро

Ако панорама към Средиземно море, винени лозя и слънчеви плажове звучи прелестно, какво остава за това, че може да живеете на такова място единствено против 1 евро?

В град Самбука в Италия се оферират дом на цена от 1 евро, написа Independent. Целта на локалното ръководство е да реши казуса с обезлюдяването на района.

Местността се намира в южната част на остров Сицилия и е наричана " земен парадайс ", само че това не е било задоволително, с цел да спре доста хора да изберат огромните градове. Предприетата политика цели да привлечe поданици в Самбука.

Има едноусловие, обаче. И то е новите притежатели да влагат в парцела 15 000 евро. С тази сума би трябвало да осъществят наложителни поправки в границите на три години, защото някои изоставени къщи се саморазрушават.
 Снимка 404941
Източник:

Купувачите би трябвало да платят и депозит от 5000 евро, който ще им бъде върнат след довеждане докрай на ремонтните действия, само че това важи единствено за парцели с повърхност от 40 до 150 квадратни метра.

Идеята прилича други такива политики, които е предприeла Италия, само че разликата е, че домовете в Самбука са атрактивни за всеки, тъй като са благосъстоятелност на кметството.

" За разлика от другите градове, които афишират такива практики за агитация, тук локалната власт има всички къщи, които са оповестени на цена от 1 евро. Ние не сме посреднице сред старите притежатели и купувачите. Ако някой прояви интерес, може незабавно да се снабди с парцела ", сподели заместител кметът на Самбука, Джузепе Качиопо.

Още през първите няколко дни са били продадени 10 парцела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР