Ако ГЕРБ не успокоят вътрешните страсти, могат да докарат мощна

...
Ако ГЕРБ не успокоят вътрешните страсти, могат да докарат мощна
Коментари Харесай

Стартираха местните избори!Вижте кои се очертават като кандидати за кмет в Сунгурларе

Ако ГЕРБ не успокоят вътрешните пристрастености, могат да докарат мощна победа за Движение за права и свободи, водена от Ружди Хаджен

Точно 1 година преди датата за идните локални избори през 2023 година стартът на акцията бе даден в бургаската община Сунгурларе. На процедура от през вчерашния ден, неделя, 16 октомври 2022 година, " отекна залпът " на общинското управление на ГЕРБ, което смъкна доверието от своя кмет Георги Кенов - с декларация в формалната фейсбук страница на локалното управление.

Въпреки че преди малко от регионалното управление на ГЕРБ разпространиха позиция по разразилия се скандал, е ясно, че завръщане на Кенов назад в редиците на партията на Бойко Борисов като претендент за кмет следващата година към този момент е изключено. От регионалния щаб споделят, че " не са известени за подхванатите дейности на общинското им управление и че е изненада това, което се случва в тази община, на фона на положителните резултати от последните парламентарни избори ".

В края на прессъобщението се декларира, че ще бъдат извършени против с двете страни за изясняване на обстановката. След това ще бъдат подхванати нужните дейности.

Вчера общинският водач в Сунгурларе Красимир Димитров пое отговорността за оповестената декларация, от която излиза наяве, че там партийците не могат повече да работят с Кенов, както и, явно, е пристигнало времето да се търси различен подобаващ претендент за кмет.



Споменаването на името на един от най-крупните зърнопроизводители у нас - Николай Киров, във вътрешно-партийния скандал, обикновено, притегли вниманието на осведомените с политическата кухня, че точно той ще бъде поканен да се кандидатира за кмет следващата година.



Истината е, че младото управление там няма различен подобаващ да изведе акцията до сполучлив край против сигурния претендент на Движение за права и свободи Ружди Хаджен. По настоящем Той е ръководител на Общинския съвет, общински водач на Движение за права и свободи и бе четвърти в листата за Народното събрание. Работи в синхрон с ГЕРБ, с които имат бетонно болшинство в локалния парламент - 16 против 1 на Българска социалистическа партия.  Догодина Българска социалистическа партия ще опита да опази най-малко тази своя позиция, с цел да не изчезне дефинитивно от политическия хоризонт. Очаква се Столетницата да издигне за кмет Валентин Славов, който в този момент е единственият неин представител, а и стои солидно измежду обществеността.

Истината е, че през 2019 година ГЕРБ победи, тъй като заложи на надпартийната фигура на Георги Кенов, който от десетилетия е добре признат от популацията. Това беше и повода Движение за права и свободи да паднат с доста малко на балотажа за кмет, другояче в Общински съвет партията на Догон има 9, а ГЕРБ 7 съветници.

Познавайки нрава на Георги Кенов, дългогодишните публицисти на Флагман.бг предвиждат, че той ще се яви още веднъж претендент за кмет, защото се усеща към момента витален със своите 65 година За него даже няма да е от голяма важност коя политическа мощ ще го поддържа, тъй като познава механизма за печелене на избори до последната му бурмичка.

Към този миг наподобява доста разумно ГЕРБ да приготвя известния в цялата бургаска област предприемач и държавник Николай Киров за собствен претендент. Той, макар че е бургазлия, сходно на Кенов от Карнобат, живее непрекъснато в Сунгурларе и от десетилетия главните площи, които има и стопанисва са основани точно в землищата на тази община. Респективно негови гласоподаватели могат да бъдат както заетите като работна ръка, по този начин и техните фамилии.

Нещо повече - чака се против досегашното локално ръководство да се надигнат и хора, чувствали себе си онеправдани при разпределянето на общинските богатства. Още четете по-късно в изявление на Флагман.бг с Николай Киров.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР