Ако Газпром започне да изпълнява договора си за доставки на

...
Ако Газпром започне да изпълнява договора си за доставки на
Коментари Харесай

Ако „Газпром“ започне да изпълнява договора си за газа, това е първа стъпка към възстановяване на доверието

Ако " Газпром " стартира да извършва контракта си за доставки на газ, това е първа стъпка към възобновяване на доверието ", сподели някогашният министър председател Кирил Петков пред бТВ.

Според него обаче няма по какъв начин страната ни да е сигурна, че в случай че в този момент " Газпром " извърши контракта, ще продължи да го прави и по-късно.

" Никой не би трябвало да бъде приведен единствено тъй като едната страна споделя, че " това са моите нови условия ". Ако си изпълнят изискванията по контракта, няма неприятно в това да преговаряме ", сподели Петков.

Бившият министър председател беше безапелационен, че неговият кабинет е гледал кое е най-практично за страната ни и е на най-хубава цена. Петков добави, че се надява държавното управление да одобри танкера с контрактувания на по-ниска цена газ.

Той разяснява и политическата конюнктура, като съобщи, от " Продължаваме промяната " са взели своите поучения, само че по-важното – не са нарушили главното си заричане към гласоподавателите – " нулева приемливост към корупцията ".

Отцепниците от Има Такъв Народ пък се били потвърдили като хора, които съблюдават обещанията си към народа и персонално той ги припознава като свои. Петков нито отхвърли, нито удостовери спекулациите, че отцепниците ще бъдат водачи на листи на Политическа партия.

" Данните ни демонстрират, че от Политическа партия имаме голям късмет да имаме повече от 121 депутата в идващото държавно управление и да довършим работата си ", сподели още той, представен от лупа.бг.

Петков за следващ път отхвърли и опцията Политическа партия да се коалира с ГЕРБ под някаква форма.

" Докато Борисов оглавява ГЕРБ, не можем да имаме същинска правосъдна промяна. Ако имаме работеща правосъдна система, него го грози сериозен риск от затвор. Политическа партия няма да бъде в никаква коалиция с ГЕРБ след идващите избори ", сподели Петков.

Въобще не ни интересуват евроатлантически обединения, който и да ни се обади извън, ние няма да предадем нашите правила, добави той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР