Ако Гърция беше казала, че няма да пускат без ваксина

...
Ако Гърция беше казала, че няма да пускат без ваксина
Коментари Харесай

Д-р Константинов: Броят на смъртните случаи по време на пандемията показва, че има нещо гнило в системата

" Ако Гърция беше споделила, че няма да пускат без ваксина на море, 70% покритие щеше да ни е обезпечено “. Това съобщи някогашният здравен министър Стефан Константинов в предаването „ Лице в лице “ по БТВ. Той добави, че скептицизмът към имунизациите за се дължи основно на погрешен метод.
" Трябваше да кажат, че имунизациите са единствено за властимащите, безплатните са доста лимитирани и, че Гърция няма да пуска без ваксина. Това е една горчива смешка. Българинът е доста мнителен, ненапълно с право, и когато е лъган в някаква избрана сфера, това се транспонира върху медицината “, счита Константинов. Той добави също, че огромен проблем е информирането от обществените мрежи, където няма достоверна информация.
 Д-р Константинов: Ако отхлабим ограниченията, ще стартират да умират повече хора Д-р Константинов: Ако отхлабим ограниченията, ще стартират да умират повече хора
На 21 декември трябваше да бъде датата, на която всичко още веднъж да бъде отворено. Противоепидемичните ограничения бяха удължени до 31 януари....
Според Константинов здравната ни система е била на прага на колапс, само че е съумяла " да се охлади “. " Броят на смъртните случаи по време на пандемията демонстрира, че има нещо гнило в системата. Това не е въпрос, който може да се реши с оперативни ограничения, а с цялостни, поредни, систематични и целенасочени промени, които да трансформират здравната система “, разяснява още Константинов. Според него няма смисъл обществото да се вълнува от датата на изборите, а по-скоро би трябвало да желае да разбере визията за опазването на здравето на всеки претендент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР