Ако Футболният съюз има интерес и намерят достатъчно прозрачен начин

...
Ако Футболният съюз има интерес и намерят достатъчно прозрачен начин
Коментари Харесай

Премиерът: Може да изпратим млади футболисти на подготовка в Манчестър Сити

" Ако Футболният съюз има интерес и намерят задоволително транспарантен метод подберат 20-30 млади футболисти и млади треньори, мога да уредя на прехрана на Манчестър сити да отидат и да се готвят в избран интервал от време. Включително и с Гуардиола да имат срещи и да обменят информация ".

Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на визитата му в Обединените Арабски Емирства, което е първото от установяването на връзки сред България и емирствата, представен от БТВ.

Борисов сподели още, че тематиката за Западните Балкани, която България е сложила пред Европейски Съюз, е намерила много мощен отзив и района на ОАЕ. " Желанието ни за мирни и проспериращи Балкани, нашата етническа приемливост, се ценят извънредно високо тук ", разяснява Борисов. 

Стана ясно още, че България и ОАЕ ще подпишат Стратегически контракт за партньорство. " Има съвпадане на стратегиите сред държавните управления и се разбрахме с престолонаследника на емирство Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян да работим доста бързо за подписването на стратегически контракт за съдействие, който е в няколко сфери ", сподели министър председателят Борисов и добави, че с този контракт се цели да се сътвори мост сред България и ОАЕ в областта на изкуствения разсъдък, цифровата стопанска система, цифровите технологии, киберзащитата.

Премиерът подчерта, че работни групи от двете страни могат да работят интензивно в сферата и на образованието. " Това е нещото, което взехме решение да създадем незабавно. То е заложено и в двете стратегии – вложения в обучение ", сподели още Борисов.

" В подтекста на едни обединени Балкани могат да се създадат доста неща в областта на селското стопанство и отглеждането на животни ", уточни българският министър председател и изясни, че единствено производството на България не е задоволително да задоволи потребностите на пазара в ОАЕ.

Той уточни, че страните от Балканите могат да се кооперират в износа си. " При една добра съгласуваност можем да бъдем конкурентни на този пазар ", сподели Борисов.

По думите му е обсъждано усилване на съдействието в областта на сигурността и в битката с тероризма, и нуждата да се реализира доста добра съгласуваност сред службите и правозащитните органи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР