Ако футболните първенства не бъдат подновени до юли, то сезонът

...
Ако футболните първенства не бъдат подновени до юли, то сезонът
Коментари Харесай

УЕФА: Сезонът ще е провален, ако не се поднови до юли

Ако футболните шампионати не бъдат възобновени до юли, то сезонът в Европа евентуално ще пропадне. Такава прогноза направи президентът на УЕФА Александър Чеферин пред италианската преса. От думите му стана ясно, че европейската централа не изключва опцията мачовете от европейските клубни шампионати да се играят по едно и също време с тези от вътрешните лиги .

" Целта е да подновим дуелите в шампионатите към средата на май. Може и през юни, а даже и в края на юни. Но в случай че не успеем до тогава, то сезонът евентуално ще бъде провален - съобщи словенецът пред в. " Ла Република ". - Започнат ли един път срещите, има късмет да приключим и тези за купите. Може във вторник да играят " Милан " - " Интер " в Серия А, а по същото време и " Барселона " - " Ювентус " в Шампионската лига . Намираме се в доста деликатна обстановка и би трябвало да избегнем най-лошото, което би било да не се присъждат шампионски трофеи и купи на никого. "

Шефът на УЕФА загатна, че при нужда сезонът може да завърши и при закрити врата .

" Трудно ми е да си показва футбол без почитатели по стадионите, само че към този момент сме го правили няколко пъти - съобщи Чеферин. - Засега към момента не знаем какво ще е ситуацията, когато стане време още веднъж да се организират спортни събития. Ако няма опция, ще е без аудитория, тъй като значимото е шампионатите да приключат. Не мога да кажа, че не си мисля и за финали в Лига Европа и Шампионска лига пред празни трибуни . "

Ако се стигне до довеждане докрай на сезон 2019/2020 през юли и август, то неизбежно ще се наложи и отлагането на началото на идващия сезон. Това пък може в допълнение да усложни провеждането на Евро 2020, пренасрочено за лятото на 2021 година

" Това беше огромна жертва, тъй като 50 от всичките 55 европейски федерации разчитат на огромни доходи от шампионата. Но това беше вярното решение. Смятам, че ще успеем да стартираме европейското състезание на 11 юни 2021 година Ако се наложи, клубовете ще би трябвало да трансформират графика на срещите си през сезона ", уточни Чеферин.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР