Ако Европейската комисия отново отклони проектобюджета на Италия, не е

...
Ако Европейската комисия отново отклони проектобюджета на Италия, не е
Коментари Харесай

Джузепе Контe не изключи Италия да излезе от еврозоната

Ако Европейската комисия още веднъж отклони проектобюджета на Италия, не е изключено Рим да възобнови полемиката за оставането на страната в еврозоната. Това съобщи италианският министър председател Джузепе Конте в изявление за „ Кориере каузи сера “.

„ Ако във връзка с Италия бъде стартирана санкционна процедура за нарушаването на финансовите правила на Европейски Съюз поради огромния дълг, което допуска установяването на надзор над държавните финанси за 7 години, това ще има голяма политическа цена. Дори непредсказуема “, уточни той, отговаряйки на въпрос дали Италия може да излезе от еврозоната.

В същото време министър председателят акцентира, че това не е желанието на неговото държавно управление. Конте също по този начин уточни, че Рим не е имал желание „ да подвига протест против Европейски Съюз “.

Представителите на Европейска комисия оповестиха през вчерашния ден, че е реализирано съглашението с Италия за националния бюджет и санкционната процедура, която заплашваше Рим, няма да бъде приложена.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР