Ако Европейската комисия изпълни задълженията си по действащото законодателство и

...
Ако Европейската комисия изпълни задълженията си по действащото законодателство и
Коментари Харесай

ЕК: Ако върнем визите за САЩ, Вашингтон ще възстанови визите за европейците

Ако Европейската комисия извърши отговорностите си по настоящото законодателство и върне краткотрайно визите за жителите на Съединени американски щати, Вашингтон ще възвърне условието за визи за всички жители на Европейски Съюз. Това съобщи през днешния ден пред Европейския парламент еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон.

Тя изрази увереност, че по-добрият метод е да продължат дипломатическите договаряния, с цел да може да отпаднат визите за Съединени американски щати за жителите на България, Румъния, Кипър и Хърватия. Постоянно слагаме въпроса, посочените четири страни непрестанно бележат прогрес в осъществяването на съответните условия. Европейска комисия поддържа тези страни и някои от тях са доста покрай отпадане на визите, добави Йохансон.

Еврокомисарят посочи, че нито една от четирите страни не се е възползвала от опцията да изиска връщане на визите за жители на Съединени американски щати. Връщането на визите ще подкопае постигнатия до момента прогрес, съобщи Йохансон в отговор на въпрос на евродепутата Хуан Агилар.

Искаме да знаем за какво Европейска комисия не ползва законодателството и по кое време би го приложила, уточни Агилар. Той означи, че от 2016 година е изминал срокът, в който Европейска комисия трябваше да предложи връщане на визите за жители на Съединени американски щати краткотрайно, за период от една година. Комисията безусловно би трябвало да вземе ограничения, настоя евродепутатът.

В сряда се чака Екологичен потенциал да одобри втора резолюция, с която възразява против това, че към момента не всички жители на Европейски Съюз са допускани в Съединени американски щати без виза за период до 90 дни на всеки 180 дни. Първата резолюция по този въпрос бе призната преди три години и от този момент няма значително развиване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР